Gezocht: bedrijven voor proefproject werkplek-delen

In 2015 starten in en om Antwerpen tal van wegenwerken. Dat zorgt voor een grote mobiliteitsuitdaging, want uiteraard mogen ondernemingen hier zo weinig mogelijk hinder van ondervinden. Eén van de mogelijke oplossingen bestaat uit het vermijden of verminderen van woon-werk en zakelijke verplaatsingen door thuis of dichter bij huis te werken.

Vooral voor kantoormedewerkers van Antwerpse ondernemingen biedt 'werkplek-delen' een opportuniteit blijkt uit onderzoek van ICOMFLEX. Dat werkplek-delen houdt in dat ondernemingen met kantoren in verschillende regio’s van Antwerpen werkplaatsen delen. Daardoor kunnen hun medewerkers dichter bij huis een werkplaats of vergaderlocatie gebruiken en zijn er minder kilometers op de weg nodig. Het delen van werkplaatsen gebeurt op ruilbasis tussen ondernemingen, waardoor de netto kost voor de ondernemingen niet toeneemt.

Iets voor uw bedrijf?

In september 2015 organiseert stad Antwerpen een proefproject met dit systeem. Daar krijgen 5 tot 7 ondernemingen de kans een werkwijze uit te werken en vast te leggen. Eens die werking op punt staat kan een uitbreiding van het aantal ondernemingen/werknemers/regio’s worden nagestreefd. 
 
Interesse om deel te nemen? Neem contact op met:

 

Blijf op de hoogte van de wegenwerken in Antwerpen. Schrijf u in op de nieuwsbrief.

Deel deze pagina: