Mag u beschadigde voorraad met verlies verkopen?

Door een breuk in de waterleiding of een ander euvel liepen heel wat producten in uw zaak ernstige schade op. Mag u die aan sterk verlaagde prijs met verlies verkopen om er toch nog iets van te maken?

Normaal gezien is het verboden producten onder de inkoopprijs met verlies te verkopen, maar er bestaat een uitzondering voor goederen die door externe omstandigheden (zoals waterschade) niet meer verkocht kunnen worden.

Als een ramp ernstige schade heeft toegebracht aan de gehele of aan een belangrijk gedeelte van uw voorraad van goederen bevindt u zich in een situatie waarin u een uitverkoop kan organiseren. Gedurende 5 maanden mag u dan de beschadigde voorraad met verlies verkopen.

Contacteer bij waterschade, brand of ander onheil altijd eerst uw verzekeraar om de geleden schade optimaal te bepalen en in functie daarvan een maximale schadevergoeding te krijgen. Maak met de verzekering afspraken over wat u vervolgens met uw beschadigde goederen zal doen en hoe er eventueel nog wat geld kan uithalen.

Sectoren: 
Deel deze pagina: