Pop-Up Bredabaan brengt coworking naar Merksem

In het nieuwe werken is een job niet langer gebonden aan een vaste werkplek. Flexwerkers en zelfstandigen gaan samen aan de slag op een locatie die transport overbodig maakt. Weg file, weg vervuiling. Samenwerken is de boodschap, en dat mag je gerust letterlijk nemen. WoRkpalace, de pop-up coworking-locatie op de Bredabaan, geeft het voorbeeld.

WoRkpalace streek neer in het ruime pand op nummer 407. De naam met de grote R is een knipoog naar het horecaverleden van het gebouw, waar voorheen het restaurant Wokpalace was gevestigd. Dette Van Zeeland, projectmanager van Pop-Up Bredabaan, is er vaak te vinden. Ze is niet alleen projectmanager van Pop-Up Bredabaan, maar maakt ook deel uit van het kernteam van Ascens, dat eerder al coworking-locaties opende in Edegem en Deurne.

“WorKpalace is de derde coworking-locatie die we in de regio Antwerpen hebben geopend”, zegt Dette Van Zeeland. “Onze organisatie bestaat uit een kernteam van vier mensen, een achttal matchmakers en een aantal freelancers. De matchmakers houden de coworking-locaties open, brengen coworkers in contact met elkaar en faciliteren onderlinge samenwerking.”

Het pand op nummer 407 vervult drie functies. “WoRkpalace is niet alleen een coworking-locatie, maar fungeert ook als etalage voor De Kringmaker en als showroom voor de prototypes van het Makerscollectief Onbetaalbaar.” WoRkpalace pioniert dus op twee fronten: als vaandeldrager van het nieuwe werken en als showcase voor originele upcycling-projecten.

Proeftuin voor het nieuwe werken

Het Bolwerk, de eerste coworking-locatie van Ascens, werd geopend in het Edegemse Fort 5. “Daar hebben we een aantal ruimtes waar zelfstandigen, start-ups en flexwerkers samen in één ruimte werken”, vertelt Dette. “Dat leidt al gauw tot de uitwisseling van kennis en ervaring. We proberen er een echte community van te maken. Coworking is veel meer dan een werktafel, een goede bureaustoel, snelle wifi en lekkere koffie.”

Voor Dette Van Zeeland is een coworking-locatie een proeftuin voor het nieuwe werken. “Wij bieden eerstelijns coaching aan ondernemers en stimuleren ondernemerschap door netwerkevents en workshops te organiseren. Daarnaast proberen we mensen ook te helpen met hun ondernemerschap. We beschikken over een team van matchmakers die elk hun eigen expertise meebrengen. De ene heeft ervaring met leiderschap, de andere weet hoe je personeel moet aannemen, een derde weet veel over copywriting of websites bouwen. Zo kunnen we als team en als community veel hulp bieden.”

Lokale community

Het lokale aspect speelt daarin een belangrijke rol, ook op de Bredabaan. “We willen graag dat er een lokale community ontstaat. Coworking doe je in je eigen omgeving, om files te vermijden. Onze coworkers doen dat niet alleen in het Bolwerk in Edegem, maar ook in Deurne, waar we een coworking-locatie hebben ingericht in het kasteel Sterckshof. De pop-up coworking-locatie op de Bredabaan ligt in een winkelkerngebied, en heeft dus weer een heel ander dna. Daardoor komen er ook andere mensen op af.”

Dette stelt vast dat de coworking-locatie in Deurne sneller op kruissnelheid zat, maar dat vindt ze logisch. “De uitstraling van het kasteel en het Rivierenhof speelt zeker mee. In het Sterckshof kunnen we ook een ruimere infrastructuur aanbieden, met vergaderzalen, exporuimte en een café. Zo krijg je een andere multifunctionaliteit. Er zijn meteen matchmakers en coworkers op afgekomen, zodat de community sneller kon groeien.”

Gratis uitproberen

Wie zin heeft om het te proberen, mag op de Bredabaan een week lang gratis werken in WoRkpalace. “Met gratis bedoelen we dat je geen geld betaalt”, verduidelijkt Dette. “We nodigen je uit om iets van jezelf bij te dragen aan de community. Een ‘pay it forward’ noemen we dat. Het leidt tot bijzondere dingen die gedeeld worden. Dat kan bijvoorbeeld een bibliotheek zijn die je ter beschikking stelt. Vaak gaat het ook gewoon om kennis delen.”

Coworkers leren elkaar te ondersteunen. “We geven in onze coworking-locaties vaak infosessies over allerlei onderwerpen die van belang zijn voor ondernemers. Zo werken we aan een community van mensen die de smaak te pakken krijgen, omdat ze leren dat connecteren en elkaar ondersteunen veel voordelen biedt. In een coworking-locatie zitten maar een paar mensen voltijds. De meeste mensen komen een of twee dagen per week of zijn pakweg de helft van de tijd aanwezig. Het is altijd interessant om te komen, want je weet nooit vooraf wie er zal zijn.”

Zelfstandigen en flexwerkers

Dette Van Zeeland merkt dat de coworking-locaties een divers publiek aantrekken. “De meeste coworkers zijn voltijds zelfstandig, meestal met een eenmanszaak. Er zijn ook altijd enkele start-ups met twee, drie of vier mensen. Een coworking-locatie blijft interessant voor kleine bedrijfjes. Niet alleen omdat kantoorruimte huren duurder is, maar ook omdat we in de 21ste eeuw niet meer alleen willen werken. Mensen willen samenwerken in een netwerk en veel meer leren van elkaar. We zien dat het nieuwe werken steeds meer mensen aanspreekt. We hebben student-entrepreneurs en prestarters, maar ook ondernemers die al 10, 20, soms 30 jaar aan de slag zijn.”

Naast zelfstandigen, start-ups en kleine bedrijfjes tref je in de coworking-locaties ook flexwerkers aan. “Die mensen hebben geen zelfstandig statuut, maar werken vanop afstand voor een werkgever. Vaak zijn dat internationale bedrijven of vooruitstrevende ondernemingen die het nieuwe werken ondersteunen. Coworking is dus veel diverser dan veel mensen denken. In onze coworking-locaties hebben we mensen uit de industrie, HR-specialisten, evenementenbureaus, architecten, copywriters, grafisch vormgevers, websitebouwers en mensen die op uiteenlopende manieren bezig zijn met IT.”

Dette Van Zeeland ziet veel voordelen in die mix. “Mensen die in grote bedrijven werken, beschikken over een ander soort kennis en ervaring dan zelfstandigen, en vice versa. Die kruisbestuiving is heel interessant. We willen groeien naar een model waarbij we meer flexwerkers aan onze zelfstandigen en start-ups kunnen toevoegen en de community nog diverser kunnen maken.”

Nieuwe bedrijvigheid

Wie coworking-locaties ter beschikking wil stellen, kiest niet voor een makkelijk businessmodel. “In het begin zijn er maar weinig coworkers”, zegt Dette Van Zeeland. “Je hebt tijd en kritische massa nodig om te groeien. Nu is het in WoRkpalace nog heel rustig. Mensen leren ons vooral kennen via Ondernemen in Merksem en andere communities. Onze gratis events rond ondernemerschap en de sociale media doen ook hun duit in het zakje.”

Dette gelooft dan ook sterk in coworking in Merksem. “Er wonen veel zelfstandigen, ook in het achterland. Kijk naar Schoten, Kapellen of Brasschaat: daar vind je een groot potentieel, maar nog geen coworking-locaties. WoRkpalace kan die leemte invullen. De Bredabaan is bovendien prima te bereiken. Je raakt hier niet alleen vlot met de auto, maar ook met de tram, die voor de deur passeert.”

WoRkpalace en Pop-Up Bredabaan maken deel uit van een breder project dat de leegstand op de Bredabaan moet aanpakken. Ascens is niet alleen de drijvende kracht achter WoRkpalace, maar tekende ook het plan voor het leegstandproject uit. “Naast coworking-locaties en consultancy rond het nieuwe werken vormt de lokale economie ons derde werkterrein”, zegt Dette. “Nieuwe ondernemers aantrekken is daar een onderdeel van. We willen de diversiteit van het aanbod vergroten. De winkelstraten van vroeger komen niet meer terug, maar je kunt aan een winkelkerngebied wel andere soorten bedrijvigheid toevoegen. Coworking kan daar een onderdeel van zijn.”

Lees meer over pop-up Bredabaan

Sectoren: 
Deel deze pagina: