Schoonmaakgroothandel Boma gaat de Franse toer op

De schoonmaakgroothandel Boma uit Antwerpen opent een eigen vestiging in Rijsel. “Wij volgen in dit opzicht een beproefde strategie”, zegt gedelegeerd bestuurder Stijn Wildiers. “Wij gaan mee met een grote klant, het schoonmaakbedrijf Facilicom dat eerder al in Frankrijk aan de slag was en er een beroep wil doen op onze vertrouwde dienstverlening.”

Met een omzetcijfer van liefst 40 miljoen euro heeft het bedrijf nog maar weinig uitstaans meer met de activiteiten (borstels en matten) die Frank Wildiers, de vader van Stijn en zijn vennoot Walter Bresseleers destijds opzetten. De onderneming is in al die jaren onvermidnerd doorgegroeid. Luc Bresseleers, de neef van Walter leidt het bedrijf nu samen met Stijn Wildiers en Robin De Wolf. Ondertussen is een derde aandeelhouder in het kapitaal ingestapt. Het bedrijf stelt vandaag 150 mensen tewerk.
 
“Wij hebben zo’n 4000 professionele schoonmaakartikelen in huis,” zegt Stijn Wildiers. “Het gaat dan van simpele poetsdoeken tot afvalbakken, stofzuigers, ladders, machines, onderhoudsproducten enz. Die worden in ons Antwerps magazijn van 10.000 vierkante meter razendsnel gescand door onze distributie-apparatuur en tot bij de klanten gebracht. Wij beschikken met al onze vestigingen samen over 40.000 vierkante meter magazijn.” De klanten van Boma: schoonmaakbedrijven, openbare instellingen, ziekenhuizen, scholen, voedingsbedrijven, ondernemingen enz. Boma garandeert zijn klanten overigens ook een directe service na levering, onderhoud en eventuele herstellingen.
 
(bron: Made in Metropool)

Sectoren: 
Deel deze pagina: