Tewerkstellingsprojecten helpen vluchtelingen integreren

De stad Antwerpen verwacht op korte termijn een verhoogde instroom van erkende vluchtelingen en wil deze mensen zo snel mogelijk integreren. Werk is een belangrijk onderdeel van inburgering. OCMW, VDAB en Atlas (Integratie en Inburgering Antwerpen) doen daarvoor acties en intensifiëren hun samenwerking. Aanvullend heeft de stad Antwerpen zelf een budget voorzien waarmee ze specifieke projecten ondersteunt. De eerste twee projecten starten nu op. 

Projecten voor activering

Het project Feniks brengt een leidende groep ondernemers bijeen. Zij verwerven inzicht in de vluchtelingenproblematiek. Via gesprekken, en door hen in contact te brengen met erkende vluchtelingen, wordt het wederzijdse begrip tussen de ondernemers en de vluchtelingen opgebouwd. De ondernemers krijgen inzicht in de opportuniteiten van tewerkstelling van vluchtelingen voor hun bedrijven.
 
Daarnaast is er ook het project Tech-Check dat bestaande technische competenties onder de vluchtelingen zo snel mogelijk in kaart brengen en attesteren in een ‘Talentenpas’ en aan de hand daarvan een eerste jobgerichte kennismaking binnen een bedrijf voorzien.

Deel deze pagina: