Smaakmeesters 2016

De hele maand oktober vindt de tweede editie van ‘Smaakmeesters’ plaats, een culinair evenement in de Antwerpse binnenstad. Terwijl de focus op het historische centrum blijft liggen, wordt het evenement dit jaar uitgebreid met twee andere horecakernen: het Eilandje en het Zuid.

Tijdens het hele evenement kunnen bezoekers de Smaakmeestersuggesties nuttigen in de deelnemende horecazaken. Een Smaakmeesterssuggestie is een gerecht dat of een drank die speciaal voor het evenement gecreëerd wordt, en die het verhaal van het vakmanschap van de horecaondernemer vertelt. Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober trekken de Smaakmeesters naar buiten (voor hun zaak) met een typisch proevertje en geven ze het beste van zichzelf tijdens leuke demonstraties, workshops, proeverijen en meer op verschillende plaatsen in de stad.

Vakmanschap in de verf zetten

Smaakmeesters wil de horeca van de Antwerpse binnenstad onder de aandacht brengen als innoverend en kwaliteitsvol. De ondernemers krijgen van de stad een platform om hun vakmanschap zelf in de verf te zetten en verhalen te vertellen over het bewerken en verwerken van (authentieke) producten om tot lekkere gerechten en dranken te komen. Het project wil de lokale horecaondernemers bovendien stimuleren om (meer) in te zetten op innovatie.

Sectoren: 
Deel deze pagina: