Starterscoach voor winkels en horecazaken

Start u uw eigen horecazaak of een winkel? Als startersgeschenk biedt stad Antwerpen u een coachingsessie aan.

Een starterscoach komt naar uw zaak en geeft u persoonlijk advies of training. U kiest uit ons aanbod en de coach komt gratis bij u langs.

U kan een keuze maken uit volgende coachingsessies:

 1. Kostenbeheer
  Dienstverlener Securex luistert naar uw noden inzake kostenbeheer. Op basis daarvan bereidt de coach zich optimaal voor om u advies op maat te geven.

  De coach is zelf ondernemer en geeft tips om uw winst- en groeidoelstellingen te behalen. Daarnaast analyseert hij uw personeelskosten, fiscale voordelen, kostenposten en de prijszetting.
   

 2. Interieurinrichting
  Hoe laat u uw handelszaak opvallen en hoe verleidt u voorbijgangers om binnen te komen? Is uw zaak overzichtelijk, staan uw producten goed gepresenteerd en hoe kan u impulsverkoop stimuleren?

  Steven Bollé, retail coach & designer van Cyclos, leert u om vanuit het standpunt van de consument naar uw zaak te kijken. Vaak volstaan kleine aanpassingen om een meetbaar resultaat te bereiken. Het uitgangspunt? Haalbare tips en advies waarmee u meteen aan de slag kan zonder meerkost.
   

 3. Verkoopstraining
  Een goed concept of idee is niet voldoende om te verkopen. Wim Dekoning van CityHappyning gaat er van uit dat u kan verkopen vanuit uw individueel zijn en als specialist adviseur met een visie op lange termijn.

  Daarvoor vertrekt hij van het doktersvisitemodel dat u kan toepassen bij een verkoopsgesprek. Dat model start bij onderzoeken: luisteren en vragen stellen over wat de klant exact nodig heeft. Vervolgens gaat u over tot de diagnose: de klant bevestigen “U bent dus op zoek naar...”. Zo komt u tot de remedie: de klant het juiste product en/of dienst voorstellen.
   

 4. Communicatie
  Coach Wim Dekoning van CityHappyning maakt samen met u een strategisch communicatieplan op basis van uw product, dienst, businessplan, omzetverwachtingen en winstmarges. Samen bepaalt u de juiste doelgroep bekijkt u alle facetten voor een efficiënte communicatiemix.

  Samen overloopt u de look & feel van uw communicatie, betaalbare printmediamogelijkheden, sociale media richtlijnen en out-of-the box acties in samenwerking met andere partijen.
  Bovendient leert u hoe u een database opbouwt om bestaande klanten beter op te volgen en nieuwe of potentiële klanten te bereiken via bijvoorbeeld e-mailcampagnes.

Voorwaarden

U komt in aanmerking voor ons welkomstgeschenk als u voldoet aan volgende voorwaarden:

 • U start een eigen detailhandel of horecazaak waarvan de vestigingseenheid op het grondgebied van stad Antwerpen ligt.
 • De vestigingseenheid is in 2016 of 2017 geregistreerd in de Kruispuntbank van Ondernemingen.
 • U bent actief in de sectoren detailhandel en horeca met rechtstreekse verkoop en dienstverlening vanuit een handelspand. Een overzicht van NACEBEL-codes vindt u in het reglement (.pdf).

Per kwartaal worden er 15 coachingsessies aangeboden. Op basis van het ‘first come, first serve’ principe worden de coachingsessies toegekend. 

Vraag uw gratis coachingsessie aan

Als uw aanvraag voldoet aan het reglement, neemt de coach in kwestie contact met u op om verder af te spreken.

Contactgegevens

Francis Wellesplein 1 - 2018 Antwerpen
Tel: 
03 338 65 20

Delen

Thema's