Uitbater gezocht voor Red Star Line museumcafé

Van 18 juni tot en met 21 september sluit het museum tijdelijk de deuren voor verbouwingswerken. Nadien opent het museum met een museumcafé dat ingericht wordt op een nieuw gebouwde mezzanine (125m²). Voor dit museumcafé zoekt de stad een uitbater.

Concessie

De stad Antwerpen is op zoek naar een gemotiveerde uitbater voor het museumcafé op de nieuw gebouwde mezzanine (125m²). De concessie gaat in op 1 september 2018. De horecazaak zal steeds geopend zijn tijdens de openingsuren van het museum.

Inrichting

Het museumcafé wordt ingericht opgeleverd. Voor de inrichting van het barmeubel werd er beroep gedaan op professioneel advies van Horeca-optima.
Om een eenvormig verhaal te kunnen vertellen met de permanente tentoonstelling wordt de inrichting van de mezzanine mee vormgegeven door de scenograaf (Exponanza/Bruns) van de vernieuwing van de tentoonstelling.

Naast een plaats om het (soms emotioneel) museumbezoek af te sluiten, wil het museum een ontmoetingsplaats creëren waar ook ruimte is voor (de resultaten van) participatieve projecten.
Daarnaast zullen bezoekers ook bij een tas koffie kunnen grasduinen in de passagierslijsten van de Red Star Line Rederij.

De inrichting van de horecazaak wordt vormgegeven door de scenograaf die ook de uitbreiding van de tentoonstelling voor zijn rekening neemt. Het ‘Magazijn’ waarin de digitale collecties van het museum bewaard en gepresenteerd worden, krijgt een plaats in het museumcafé. Via computerschermen kan iedereen bij een drankje rondneuzen of informatie over de thema’s van het museum opzoeken. Hiervoor is een betalend bezoek aan de tentoonstelling niet nodig.

De uitbater van het museumcafé kan eveneens de catering van de events in het museum (na de openingsuren) op zich nemen. Bijkomend is het mogelijk om een aanvraag te doen om een terras in te richten aan de zijde van de Rijnkaai.

Let op: inschrijven is niet meer mogelijk

Iets voor u? Kandidaten die het Red Star Line museumcafé willen uitbaten, kunnen hiervoor tot 9 augustus een voorstel onder gesloten omslag indienen.

Meer info over de oproep en de concessie leest u in de infobundel.

Sectoren: 
Deel deze pagina: