Samenwerken met maatwerkbedrijven

Antwerpen telt 13 maatwerkbedrijven, vroeger gekend als beschutte werkplaats of sociale werkplaats, actief in de sectoren metaal, textiel, hout, groen en bouw. Kan een samenwerking met een van deze sociale economie bedrijven een meerwaarde betekenen voor uw onderneming?

Een maatwerkbedrijf is een onderneming die een onderdeel van uw productieproces overneemt en uitvoert en diensten levert op maat van uw onderneming.

Bij seizoenpieken of voor permanent repetitief werk kan u beroep doen op mobiele maatwerkploegen, steeds met deskundige begeleiding. Alle opdrachten kunnen in eigen bedrijfsgebouwen uitgevoerd worden of in uw bedrijf.

Aanbod

Inboedelopruiming en recyclage

Uw bedrijf verhuist en het huidige pand moet ontruimd of opgeruimd worden?

Uw inboedel mag verkocht worden of gebruikt als gerecycleerd materiaal voor nieuwe toepassingen?

Productie op maat 

Metaal

U hebt opdrachten om metaal te bewerken, lassen, draaien en frezen, CNC plooien en knippen, snijden of ponswerk. Ook metaal voor meubilair wordt op maat uitgevoerd. 

  • Dat is een kolfje naar de hand van Kunnig.

Hout

U zoekt schrijnwerk op maat in hout of fabricage op kleine en grote schaal? Ook meubilair in hout voor de inrichting van ruimtes en decorbouw voor beurzen wordt op maat uitgevoerd.

Papier

U hebt drukwerk dat ook moet afgewerkt en verzonden worden. Ook voor productie van displays.

Textiel

Creaties in stof en pvc versnijden, naaien en stikken of eenvoudig retoucheren en aanpassen, stoffen rivetteren en zeilringen inslaan, linten, logo's of labels en winkelbeveiligingen aanbrengen en kussens opvullen. Het confectioneren van gadgets en geschenkartikelen. En de productie van staalkaarten.

Meubelstoffering, (her)bekleding of garnering van uw kantoormeubilair.

Logistieke handling en verpakking 

U wil machinaal of manueel (her)verpakken, blisteren, skinnen, sleeven, krimpen en etiketteren. Ook kits samenstellen of displays opbouwen. 

Uw (fashion)goederen worden winkelklaar gemaakt en u kan bij hen stockeren; zij doen uw orderpicking of algemeen magazijnwerk. 

Uw voedingsproducten worden behandeld en ingepakt volgens de strikte HACCP normen.

  • Dat kan Arop voor u doen.

Groenverzorging 

Uw bedrijfsterrein wordt ingericht en onderhouden. Het onkruid wordt gewied zonder gebruik van pesticiden. Afsluitingen worden geïnstalleerd of verhardingen aangelegd. Bomen worden gesnoeid of geveld. Ook voor uw bosbeheer en –exploitatie. 

Horeca 

Een traiteur, catering of een zaal nodig voor uw bedrijfsfeest, seminarie of receptie? Of op zoek naar een partner die uw bedrijfsrestaurant uitbaat?

Schoonmaak 

Uw kantoren of gemeenschappelijke ruimtes moeten gepoetst worden. U zoekt een ramenwasser of een specialist in reinigingen. U bent verhuisd, hebt verbouwd of gerenoveerd en zoekt een bedrijf dat een grote schoonmaak uitvoert. U wil uw bedrijfsterrein of parking netjes houden, zonder zwerfvuil of graffiti. 

Bouw en renovatie 

Hebt u schilder- of behangwerken, kleine herstellingen of wil u nieuwe vloerbekleding? Of staat u voor verbouwingen als afbraak, strippen van een gebouw, nieuwe indelingen maken met Gyproc-wanden, metsel- en pleisterwerk, betegelen, het plaatsen of opschuren van vloeren of dak- en isolatiewerken.

Vergeet niet dat werfwachters uw bouwafval opruimen en zorgen voor orde en veiligheid op de werf. 

Denkt u aan conservatie en restauratie van uw patrimonium? 

  • Dan kan u daarbij rekenen op de hulp van Groep Intro.

Assemblage

Moeten er fietsen gemonteerd worden? Ook montage van elektronica en elektro. 

Hebt u soldeer- en kleine laswerken? 

Fietsbeheer 

U denkt aan fietsleasing of beheer van uw bedrijfsfietsen met de nodige IT-ondersteuning. 

Overzicht van Antwerpse maatwerkbedrijven

U kan beroep doen op 13 maatwerkbedrijven in Antwerpen. Zij denken met u mee vanuit hun technische expertise, ze zijn flexibel en zitten vlakbij. Hun medewerkers zijn gekwalificeerd om de jobs uit te voeren én ze doen het werk ontzettend graag. Op deze pagina Antwerps maatwerk. Uw oplossing. Uw partner. leest u meer info, getuigenissen en concrete cases. 

ACG Group
Bosuil 138
2100 Deurne
www.acgfab.be
Arop
Dynamicalaan 9
2610 Wilrijk
www.arop.be
de Kringwinkel Antwerpen
Deurnsebaan 52
2170 Merksem
www.dekringwinkelantwerpen.be
Het Rekreatief
Doornstraat 71B
2610 Wilrijk
www.rekreatief.be
KUNNIG
Kielsbroek 2
2020 Antwerpen
www.kunnig.com
Groep Intro
Clara Snellingsstraat 47
2100 Deurne
www.groepintro.be
Manus
Mechelsesteenweg 128-136
2018 Antwerpen
www.manus.tv
metSense
Mechelsesteenweg 128-136
2018 Antwerpen
www.metsense.be
Natuur en Landschapszorg vzw
Steenstraat 25
2180 Ekeren
www.natuurenlandschapszorg.be
Weerwerk
Deurnestraat 208
2640 Mortsel
www.weerwerk.net
Werkhuizen MIN
Van Cortbeemdelei 382
2100 Deurne 
www.whmin.be 
Stroom maatwerk
Winterling  3-7
2170 Merksem 
www.stroommaatwerk.be 
Wotepa-ateliers vzw
Mulhouselaan Zuid 4 kaai 142
2030 Antwerpen
www.wotepa.be
 

Specifieke vacatures invullen 

Werknemers van maatwerkbedrijven krijgen tijdens de opdrachten een doorgedreven opleiding in specifieke skills en werkervaring mee. Zo beantwoorden ze aan het werknemersprofiel dat u zoekt en komen ze in aanmerking om uw vacature in te vullen.

Locatiewerk - bij u extra werk laten uitvoeren

Mobiele ploegen begeleid door een deskundige werkleider, verrichten polyvalente arbeid in uw bedrijf.

Maatwerkbedrijf inzetten bij overheidsopdrachten 

U kan samen met een maatwerkbedrijf intekenen op overheidsopdrachten en daarmee uw capaciteit verhogen. U komt daardoor wel in aanmerking voor meer opdrachten en u beantwoordt aan de sociale clausule in de aanbesteding.

Advies op maat

Wil u weten welke samenwerking met een maatwerkbedrijf een meerwaarde kan bieden aan uw onderneming? Mail naar work@antwerpen.be - een medewerker van stad Antwerpen zal dan contact met u opnemen.

Delen