Een innovatief technologisch bedrijf

Plan je de opstart van een technologisch bedrijf dat zich richt op innovatie? Een technologische start-up? Er zijn heel wat organisaties die jou kunnen begeleiden met coaching, een netwerk, kapitaal en housing. Zij worden incubatoren genoemd wanneer ze zich richten op bedrijven in de pre-start en startfase. In een verdere fase zijn het acceleratoren die je bijstaan om je bedrijf te laten groeien.

 

Incubatoren in Antwerpen

 

Heeft je tech start-up nood aan steun tijdens de vroege ontwikkelingsfase? Het imec.istart business acceleratie programma is er om je te helpen je business idee succesvol te lanceren. Het programma biedt een eerste financiële injectie van 50.000 tot 150.000 euro in ruil voor aandelen, professionele individuele coaching en mentoring, kantoorfaciliteiten en toegang tot een breed netwerk van partners en investeerders.

Er zijn jaarlijks drie oproepen voor imec.istart. Niet alle ingediende dossiers krijgen automatisch ondersteuning.

Start it @KBC is het grootste start-up ecosysteem in België. Het stelt een internationaal netwerk ter beschikking aan start-up founders om hen zo snel en zo goed mogelijk te laten groeien.

Start-ups die aanvaard worden door Start it@KBC, maken ‘levenslang’ deel uit van een echte, no-strings-attached founder community: er wordt niet gevraagd om aandelen te kopen, te betalen of klant te worden van de KBC-partners.  

Start it@KBC richt zich tot innovatieve bedrijven in alle sectoren. Enige voorwaarde is dat de start-up gaat voor groei en positieve impact.

Start-ups en groeibedrijven helpen om hun duurzame innovaties te ontwikkelen voor de chemie van de toekomst. Dat is de missie van de incubator BlueChem, een unieke samenwerking tussen industrie, overheid en kennisinstellingen. BlueChem biedt startende ondernemingen aangepaste infrastructuur, dienstverlening op maat met financiële ondersteuning en directe toegang tot kennis en expertise om de kans op slagen te optimaliseren.

BlueHealth Innovation Center (BHIC) brengt lokale overheden, bedrijven, onderzoekscentra en zorginstellingen samen om te werken aan digitale transformatie en innovatie in de gezondheidszorg. Het centrum focust op jong ondernemerschap in HealthTech.

BHIC coacht studenten, zorgprofessionals en start-ups in de uitwerking van innovatieve digitale oplossingen (cure, care & comfort) én begeleidt start-ups van idee tot internationalisering.

 

Delen

Thema's