Stopzetten van je zaak

 

Je zaak vrijwillig stopzetten

Stop je vrijwillig met je zaak, dan meld je dat bij de stad en bij de federale overheid. De verschillende stappen die je moet ondernemen, vind je hier.

 

Je zaak overdragen

Een zaak overdragen, daar komt veel bij kijken. Het is van groot belang dat je er tijdig aan begint en je jezelf eventueel professioneel laat begeleiden.

Een geslaagde overdracht laat niets aan het toeval over. De 5 opeenvolgende stappen die jou doorheen de procedure leiden, zijn oriëntatie, informatie, voorbereiding, uitvoering en na de overdracht. Agentschap Innoveren en Ondernemen biedt hierover een gratis informatiepakket aan.

Wil je jezelf professioneel laten begeleiden? Je kan advies op maat inwinnen bij experten die je terugvindt op de website van Vlaio.

Je kan subsidies aanvragen voor coaching, advies en begeleiding bij de overdracht via de KMO-portefeuille of je vindt steun en begeleiding bij deze organisaties:

Voor overdracht van je zaak naar familie kan je bij Voka terecht.

 

Verkopen

Beslist om je bedrijf te verkopen? Misschien geen slecht idee je te laten bijstaan door een expert.

Hoe vind je kopers, hoe verloopt de procedure en welke documenten moeten worden opgesteld? Een korte toelichting.

Een digitaal platform waar kopers en verkopers van iets grotere bedrijven in alle discretie info kunnen uitwisselen en onderhandelingen kunnen opstarten: matchit.kbc.be.   

 

Faillissement

Verkeert je onderneming in moeilijkheden? Laat het niet te ver komen en zoek tijdig hulp. Een organisatie die je hierbij kan helpen is DYZO.

Contactgegevens

Tel: 
03 338 66 88

Via telefoon: elke werkdag van 9 tot 12 uur

 

Delen