Antwerp’s Most Brilliant: kwaliteitslabel voor juweliers

De stad zet in op transparantie, vakmanschap en vertrouwen door samen met de diamantsector een kwaliteitslabel te ontwikkelen voor diamantjuweliers: Antwerp’s Most Brilliant. Dit label geeft klanten een duidelijke en objectieve garantie dat ze juwelen van topkwaliteit kopen bij een betrouwbare juwelier met een uitstekende service. Het label wordt ook ingezet in de promotie naar B2C en B2B relaties en de internationale reisindustrie. Antwerpse juweliers kunnen zich kandidaat stellen en inschrijven voor een betalende, onafhankelijke audit om dit label te behalen. Sinds de start in 2014 zijn er 22 gelabelde juweliers goed voor 24 vestigingen verspreid over de stad.

Een geloofwaardig kwaliteitslabel

Het spreekt voor zich dat een juwelier aan strenge kwaliteitsvoorwaarden moet voldoen om het label te behalen. Kiwa, een onafhankelijk, geaccrediteerd audit en controle-organisme zal aan de hand van 30 criteria bepalen welke juweliers het Antwerp’s Most Brilliant-label krijgen. De audit is betalend en kost 996 euro voor de eerste audit en 705 euro voor de tweejaarlijkse hernieuwingsaudit. Het label is telkens 2 jaar geldig.

Download de selectiecriteria (.pdf).

Stel u kandidaat

Wilt u uw klanten objectieve kwaliteitsgaranties bieden en mee bijdragen tot het kwaliteitsimago van Antwerpen als werelddiamantcentrum en creatieve stad? Als u denkt aan alle 30 criteria te beantwoorden bent u er klaar voor. Maak een afspraak.

U blinkt uit in kwaliteit?

Het Antwerp's Most Brilliant-label biedt consumenten en bezoekers meer zekerheid en versterkt het imago van Antwerpen als werelddiamantcentrum en creatieve stad. De stad werkt hiervoor samen met Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de FOD Economie, Ars Nobilis en HRD Antwerp. Dankzij het label kunnen deze partners ook klanten en zakenrelaties op een objectieve manier doorverwijzen naar juweliers die bewezen hebben dat ze aan de top staan qua betrouwbaarheid, productkwaliteit en service.

Het kwaliteitslabel is de hoeksteen van een grote marketingcampagne om Antwerpen als diamant- en juwelencentrum in de kijker te zetten. 

Benieuwd naar de collega’s die het label al behaalden, u vindt ze hier.

Voordelen van het label

Met het label geniet u als juwelier van de volgende voordelen:

 • Een objectieve garantie voor uw klanten dat ze juwelen van topkwaliteit kopen bij een betrouwbare juwelier met een uitstekende service.
 • Een kwaliteitslabel uitgereikt door AWDC op basis van een audit door Kiwa onder toezicht van de vier partners.
 • Een vermelding op www.antwerpsmostbrilliant.be.
 • Aandacht voor uw zaak in lokale en internationale promotiecampagnes van stad Antwerpen.
 • Aantrekkingskracht voor uw zaak bij toeristen, onder meer via de winkellabels en bezoeken in de wijk.

Voor kwaliteitsjuweliers die het label behalen is er volgend promotiemateriaal:

 • Een consumentbrochure in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Russisch en Chinees.
  De brochure wordt regelmatig vernieuwd en bevat een plannetje met alle gelabelde juweliers. 
  U kan de brochure aanbieden in een mooie houder.
 • Een raamsticker met jaartal.
 • Een oorkonde die u in uw etalage kan plaatsen.
 • Digitaal materiaal dat u kan integreren in uw communicatie: het label, een handtekening met kwaliteitslabel en een banner voor uw website.

 

Delen

Thema's