INDIVIDUELE COACHINGSESSIES

Start je je eigen horecazaak of een winkel en zoek je begeleiding? Of ben al langer een ondernemer en heb je nood aan coaching? De stad Antwerpen biedt gratis individuele sessies aan, zowel in de opstartfase als tijdens het groeiproces. Coaches en vakspecialisten geven je persoonlijk advies op maat van jouw noden.

 

Succesvol inzetten op social media

Carolyn Comyn van Degroote Bloemen wilde haar tijd efficient inzetten op Instagram. Anneke van Loon van Paperweight zette haar concreet op weg. Lees meer...

Start of verbeter je online verkoop

Coach Jimmy Vereecken van I-NET Productions ontwikkelt je online verkoop of bouwt samen met jou een gebruiksklare website met webshop of reservatiesysteem. Lees meer...

Monar versterkt klantenbediening

Nieuwe inzichten bewust leren toepassen, dat is waar het Els De Maeijer om te doen was. Victoria De Mulder van V-Retail-Training gaf verkooptraining-op-maat. Lees meer...

Coaching, ook voor gevorderden

Volgens Juliette van der Sandt van Rough Pastry maakt de coaching ondernemen meer behapbaar en ligt er meer in het bereik. Bekijk de video...

Tips die je zaak doen groeien

Yana Lamon van MOOY en coach Karl Magnus van Proef vertellen hoe ze het concept van MOOY ontwikkelden en nu nog verder verfijnen. Lees meer...

Elke coaching is individueel en gebeurt in jouw handels- of horecazaak. Als je dat wenst kan de sessie ook via videocall of telefonisch. Je kan 2 coachingsessies kiezen volgens jouw noden. Jij geeft aan wanneer deze het beste plaatsvinden. De coach neemt daarna contact met jou op.

NIEUW: deze coachingsessies zijn tot 31 december 2021 beschikbaar voor:
- alle ondernemers in detailhandel en horeca
- en voor ondernemers met initiatieven die de digitale bereikbaarheid van de lokale detailhandel en horeca verhogen en promoten.
Dit in het kader van bijkomende maatregelen om ondernemers extra te ondersteunen tijdens de coronacrisis.

Bekijk het reglement over de gratis coaching. 

Je kan kiezen uit 11 coachingsessies
 1. Verkooptraining detailhandel
 2. Verkooptraining horeca
 3. Marketingcommunicatiestrategie
 4. Winkelinrichting/Etalageadvies
 5. Kostenbeheer
 6. Onderhandelen met leveranciers
 7. Innovatie, trends en vernieuwing in retail
 8. Innovatie, trends en vernieuwing in horeca
 9. Social media: praktijksessies
 10. Advies online (verkoop/reservatie) platform
 11. Ontwikkeling online (verkoop/reservatie) platform

Jouw zaak:   

 • is een detailhandel of een horecazaak
 • is gevestigd in de stad Antwerpen
 • is niet langer dan 5 jaar geleden geregistreerd in de  Kruispuntbank van Ondernemingen

Op deze pagina lees je wat elke coachingsessie inhoudt. Je kan maximum 2 sessies kiezen. Vul de aanvraag volledig in. Voldoe je aan de voorwaarden in het reglement, dan contacteren de coaches je om verder af te spreken.

Vraag je gratis coachingsessie aan  

1. Verkooptraining Detailhandel (B2C)

Wil je de connectie met je klanten verbeteren? Zoek je tips om klanten professioneel, klantgericht en enthousiast te benaderen? Victoria De Mulder is trainer/coach bij V-Retail-Training. 15 jaar geleden coachte Victoria haar eerste shopmanager en team in Sydney. V-Retail-Training focust op het trainen en coachen van medewerkers in detailhandel. De omzet van jouw zaak verbeteren dankzij een goed contact met je klanten, is de meerwaarde van deze training. Het kan met enkele kleine ingrepen en door elke medewerker van het team. Tijdens de coaching komen volgende topics aan bod: connecteren met klanten, klanten trouw maken, verkooptechnieken en positieve communicatie. Love Retail, Love Customers.

Coach: Victoria De Mulder | V-Retail-Training

2. Verkooptraining Horeca (B2C)

Wens je een beter “verkoopresultaat” in jouw onderneming? Wil je weten hoe je het omzetcijfer kan verhogen door Hospitality? Reginald Bouw van Horeca Optima is de expert bij uitstek. Gezien z’n jarenlange ervaring  als horecaondernemer en als horecacoach reikt hij je alle nodige tools aan om op korte termijn vooruitgang te boeken. Tijdens de coaching “op maat van uw horecazaak” worden alle mogelijke kansen tot “verkoop” en “meerverkoop” in detail toegelicht en getoond hoe ze klantvriendelijk aan te brengen. Je krijgt er de nodige tips & tricks bij om van deze aanpak een écht succes te maken.

Coach: Reginald Bouw | Horeca Optima

3. Marketingcommunicatiestrategie 

Kan communicatie de verkoopcijfers boosten? Hoe wordt een merk een ‘love brand’? Samen met Karl Magnus van PROEF bekijk je je communicatiebehoeften en hoe ze gepersonaliseerd, versterkt en verder opgebouwd kunnen worden. Eerst wordt jouw doelgroep duidelijk afgebakend. Daarna wordt een efficiënte en geoptimaliseerde communicatie- en marketingstrategie opgesteld om de juiste klanten aan te trekken voor jouw detailhandel of horecazaak. Tijdens deze coaching ontdek je bovendien hoe je je klanten kunt activeren met gerichte acties en originele promoties.

Coach: Karl Magnus | PROEF

4. Winkelinrichting/Etalageadvies

Hoe valt jouw zaak op in het straatbeeld en hoe verleid je voorbijgangers om binnen te komen en ook bij jou te kopen? Is je zaak overzichtelijk, heb je de juiste verlichting, worden de producten goed gepresenteerd en hoe stimuleer je impulsaankopen? Steven Bollé leert je als consument naar je zaak te kijken en met eenvoudige ingrepen een meetbaar resultaat te bereiken. Tijdens de coachingsessie legt Steven de inrichting van een goede winkel of horecazaak uit, aan de hand van concrete voorbeelden. Daarna bespreekt hij samen met jou mogelijke oplossingen die jouw zaak verbeteren. Vaak volstaan kleine en niet al te ingrijpende aanpassingen. Het uitgangspunt? Haalbare, betaalbare tips en advies waarmee je meteen aan de slag kan.

Coach: Steven Bollé

5. Kostenbeheer

Is een financieel plan alleen nuttig nadat je zaak is opgestart? Welke omzet heb je vooropgesteld?  Wanneer draait een zaak ‘break even’?  Gert Buys van PROEF vertrekt samen met jou vanuit je huidige financieel plan. Heb je nog geen financieel plan opgesteld? Tijdens deze sessie krijg je de nodige handvaten om er een te maken. Door je doelstellingen concreet en meetbaar te maken kan je werking geëvalueerd worden. Dat maakt bijsturen gemakkelijk. Na de coaching beschik je over een uitgewerkt plan om je dagelijkse werking op maandbasis op te volgen. je krijgt inzicht in je voornaamste kosten, je opbrengsten en je prijszetting. Na de sessie sta je sterker in je schoenen om de juiste vragen te stellen aan je boekhouder of met een bank te onderhandelen over een ondernemerskrediet.

Coach: Gert Buys | PROEF

6. Onderhandelen met leveranciers

Wil je de “beste deal” uit de brand slepen tijdens je onderhandelingen met leveranciers? Hoe vergroot je die kans en waar liggen de opportuniteiten? Reginald Bouw van Horeca Optima is de expert bij uitstek. Met zijn jarenlange ervaring  als horecaondernemer en als horecacoach reikt hij je tips en tricks aan om leveranciersonderhandelingen succesvol en duurzaam af te sluiten. Tijdens deze coaching licht hij alle stappen van een onderhandelingstraject in detail toe. Extra tips en tricks, specifiek voor detailhandel of horeca komen uiteraard aan bod. correct

Coach: Reginald Bouw | Horeca Optima

7. Innovatie, trends & vernieuwing in Retail

Je broeit op een vernieuwend winkelconcept maar je weet niet hoe dit te vertalen naar het fysieke handelspand. Of je denkt dat technologische innovatie je zaak gaat versterken en je wil advies? Steven Bollé denkt samen met jou mee hoe je je zaak kan innoveren en zo meer klanten kan aanspreken en meer commercieel succes boeken. Hij vertrekt vanuit relevante trends en innovatieve technologie. Dan worden de noden van je doelgroep in kaart gebracht. Tijdens de sessie bekijk je samen met Steven welke oplossing aangewezen is om het meeste effect te realiseren, bij voorkeur met een zo laag mogelijke investering.

Coach: Steven Bollé

8. Innovatie, trends & vernieuwing in Horeca

De wereld evolueert en innoveert, trends volgen elkaar in een snel tempo op. Welke invloed hebben deze ontwikkelingen op jouw horecazaak? Welke innovaties zijn interessant en hoe implementeer je ze? Op deze vragen vind je samen met  Karl Magnus van PROEF een antwoord. Je leert de vertaalslag maken tussen innovatieve trends en de meerwaarde ervan voor je eigen zaak. Tijdens de sessie is er de nodige aandacht voor een snelle implementatie van lokale trends en innovaties, zonder al te hoge investeringskosten.

Coach: Karl Magnus | PROEF

9. Social Media: praktijksessies

Hebt je nood aan een stappenplan om je social media communicatie te boosten? Zie je met alle functionaliteiten op Facebook, LinkedIn of Instagram het bos door de bomen niet meer? Anneke Van Loon van Paperweight is expert Instagram en maakt je wegwijs. Ze toont hoe Instagram samen met Facebook en LinkedIn de toegang zijn om de online visibiliteit van uw zaak te maximaliseren. Ze bekijkt samen met jou welke content je kan posten om je doelgroep te bereiken. Na de coaching weet je welke functionaliteiten je moet inzetten en hoe je een contentplan op lange termijn opstelt. Je hebt thema's en onderwerpen gedefinieerd waarmee je de volgers van jou social media-kanalen blijvend kan inspireren.

Coach: Anneke Van Loon | Paperweight

10. Advies Online (verkoop/reservatie) Platform

Je wil beginnen met online ondernemen, maar weet niet hoe eraan te beginnen? Of je hebt een prachtige website maar je behaalt geen resultaten? Je wil een reservatiesysteem voor je zaak maar je weet niet welk systeem het meest geschikt is? Met meer dan 10 jaar ervaring in de online wereld en e-commerce, weet Jimmy Vereecken van I-NET Productions ongetwijfeld welk platform het best geschikt is voor jouw zaak.
Na een grondige analyse van je producten of diensten bekijk jij samen met Jimmy hoe jouw aanbod zo doelgericht mogelijk bij de juiste doelgroep geraakt. Kortom, Jimmy is je digitale ruggensteun. Na deze sessie ontvang je een samengesteld actieplan op maat om je online marketing op te zetten en uit te bouwen. Indien je wenst, kan je dit actieplan uitvoeren tijdens de coachingsessie 11, “Ontwikkel je online platform”.

Coach: Jimmy Vereecken | I-NET Productions

11. Ontwikkel een Online (verkoop/reservatie) Platform

Ben je op zoek naar een eigen website, verkoop/reservatieplatform of een webshop? Beschik je reeds over een eigen website, maar wil je deze verder optimaliseren, laten aanpassen, en/of je online aanwezigheid verbeteren? Of wil je het persoonlijk actieplan uit coachingsessie 10 “Advies online platform” laten uitvoeren? Met meer dan 10 jaar ervaring in de online wereld en e-commerce, weet Jimmy Vereecken van I-NET Productions wat een performante website of webshop nodig heeft.
Na een screening van je producten en diensten én je noden en wensen, wordt een online platform ontwikkeld. Samen met Jimmy zorg je voor een mooie, efficiënte website waar je trots op kan zijn. Een website die je daarna ook zelf kan beheren.
Let op: als je de website na de coachingsessie verder wilt laten onderhouden of extra optimaliseren door Inet Productions, dan zijn deze kosten voor eigen rekening.

Coach: Jimmy Vereecken | I-NET Productions

Deel deze pagina: