Coworking en makerspaces

Fosbury & Sons

U bent freelancer of zelfstandige en u hebt geen zin om altijd thuis te werken. U zoekt een betaalbare plek waar andere ondernemers ook flexibele kantoorruimte huren en waar u ook kan netwerken of vergaderen. Dan is coworking uw formule.

 Coworkings bieden ook de mogelijkheid aan om uw maatschappelijke zetel of vestiging bij hen te installeren. In onderstaande lijst wordt deze dienstverlening aangeduid met dit icoon.

 

Een makerspace is een creatieve plek waar u (z)onder begeleiding gebruik kan maken van machines en oude technieken maar ook van allernieuwste technologieën. U kan er uw ontwerp testen, een prototype maken, nieuwe fabricageprocessen ontwikkelen of een eerste oplage produceren. Soms is een makerspace ook een hackerspace; een locatie waar gelijkgestemden samenwerken aan projecten.

Uw coworking of makerspace in stad Antwerpen op deze kaart? Vul uw gegevens hier in.

Alfabetische lijst van coworking en makerspaces in stad Antwerpen

.CO-working Hoboken 

Een plek waar ook anderen werken en tussendoor een koffie drinken, een grapje maken en zuurstof tanken.
Je vindt een plekje met veel daglicht aan de lange tafel, of dicht bij het terras, of je ploft lekker met je laptop in het salon.

Acospace  

Acospace staat voor Antwerp Coworking & Office SharingSpace. Acospace biedt zowel flex als fixed solutions aan. De ene dag met anderen aan dezelfde tafel werken, de andere dag liever wat meer privacy, binnen een paar maanden toch de behoefte aan een vast kantoor? Alles is mogelijk.

Antwerp Business House  

Antwerp Business House is een vijfsterrenhotel voor bedrijven. Onze kantoren bevinden zich in de historische patriciërswoning “De Cleyne Halve Maene”, in het oude stadscentrum van Antwerpen. Heeft u geen behoefte aan een permanent kantoor, dan kunnen wij u een adres en dienstverlening bieden voor uw Antwerpse vestiging. Desgewenst begeleiden wij u bij de oprichting met juridische, sociale wetgeving en fiscaliteit, alsmede personeelsadministratie.

Antwerp Business Suites  

Antwerp Business Suites (ABS) biedt de mogelijkheid een werkplek te huren voltijds, halftijds of via een flex kantoor (drop-in). De kantoren met een oppervlakte van 700m² werden recent volledig herbouwd en omgevormd tot moderne, up-to-date bedrijfsruimten.

Antwerp South Business Center  

Het Huis van Parein ligt aan het Antwerpse Zuid, in het hart van de meest trendy buurt van Vlaanderen, met een overvloed aan leuke restaurants en hippe brasseries. Vandaag herbergt het pand exclusieve kantoorfuncties, salons en vergaderruimtes. Het voldoet aan alle eisen die aan een modern en hedendaags business center worden gesteld.

BAAS BURO 

BAAS BURO is een coworking space van BAAS, gelegen op de hoogste verdieping van Kavka. BAAS is een project voor jonge ondernemers dat ondersteuning en begeleiding biedt aan starters tussen 18 en 30 jaar. Bij BAAS BURO vind je een oase van creativiteit, inspiratie en ondersteuning wanneer je je eerste stappen wil zetten in het ondernemerschap. BAAS BURO wil een netwerk zijn van jongeren met goesting. "Het draait er niet om wie de grootste is, maar hoe we jou kunnen helpen groeien als ondernemer".

Bar Leon  

De coworking van Bar Leon bevindt zich op de tweede verdieping, is 24/7 toegankelijk en biedt plaats aan vier mensen die een vaste plaats huren. Bar Leon is dus geen inloop werkplek waar je per dag of per week terecht kan. Je huurt een eigen desk. De ruimte kan afgesloten worden en beschikt over een goed set speakers, spotify, printer & internet. De huur is incl. koffie & thee.

  Benelux Businesscenter  

  Benelux Businesscenter biedt co-workingspaces aan in de rand van de stad.

  BlueChem 

  BlueChem is de incubator voor duurzame chemie. Wij bieden labo's, kantoren, flexibele (coworking) plekken en vergaderzalen aan jonge starters en groeiende bedrijven. Wij zorgen ook voor aangepaste ondersteuning en adviesverlening op maat.

  Blwrk 

  In het binnenfort van Fort 5 huist het Bolwerk: een coworking space waar entrepreneurs en intrapreneurs samen werken en samenwerken op een inspirerende plek. Jij kan ook deel uitmaken van dit bastion van ondernemerschap, co-creatie en het nieuwe werken. Spring binnen, plug in en leer onze enthousiaste community kennen.
  Met onze verschillende werk, overleg en brainstorm zones en multifunctionele vergaderzalen voorzien van alle professionele benodigdheden, zorgt het Bolwerk voor een boost van je bedrijf, je projecten, meetings en events.
  Tegelijk kun je je work-life balance op peil houden en genieten van de natuur om je heen.

  BorgerHub 

  Als (startende) ondernemer op zoek naar een plek met een ziel om uw droom te verwezenlijken? Of op zoek naar een mooie ruimte voor een lezing, workshop of vergadering? BorgerHub is een oase van rust en schoonheid op de drukke Turnhoutsebaan met verschillende multifunctionele ruimtes. BorgerHub draait om mensen en hun verlangen om iets op te bouwen en elkaar te inspireren in een positieve en creatieve omgeving.

  Brain Embassy  

  Deze coworking ruimte ligt vlakbij het vernieuwde Operaplein, aan het begin van de Meir. Dat is op wandelafstand van het Centraal Station en de bussen op de Rooseveltplaats. Ook vele tramlijnen hebben hier een halte. Bij Brain Embassy kan je werken vanuit een hangmat, aan de bar of samen met andere ondernemers aan een grote tafel. Je kan verder kiezen tussen een bedrijfsunit, de gemeenschappelijke ruimte, een vergaderzaal of een privékantoor. 

  Cloud House  

  Met bestuurders uit een tech achtergrond, kan je de meest innovatieve features verwachten. Coworking in the Cloud House is dan ook kizen ovor comfort. Ideaal voor de innovatieve ondernemer en zijn medewerkers. Dit alles in hartje Antwerpen, zo dicht bij het Centraal Station dat je er bijna binnenwandelt. 

  Condo 

  Condo is een co-working voor creatives en biedt een netwerk aan van creatieve professionals. Deze locatie ligt in het noorden van Antwerpen. Condo's visie is ecologisch en duurzaam.

  De Winkelhaak | House of C  

  De winkelhaak, vlak bij het station Antwerpen-Centraal, is een verzamelgebouw voor creatief ondernemerschap en biedt coworking op maat van starters tot en met ambitieuze groeibedrijven. Naast kantoren, vergaderzalen en diensten voor innovatieve ondernemers vindt u er ook een eigenwijze designgalerij, een unieke evenementenruimte en Bar d'office, de beste koffiebar van heel Antwerpen.

   De Koekenfabriek  

   De Koekenfabriek is een gedeelde werkruimte in het hartje van Merksem. Freelancers, zelfstandigen en kleine ondernemingen vinden hier een plek om rustig te werken, elkaar te ontmoeten en klanten te ontvangen in een inspirerende omgeving.

   De Wolkammerij  

   Bedrijvencentrum De Wolkammerij huisvest ruim 45 ondernemers en creatieve makers in 3 hallen van een voormalig kantoorgebouw (1950) van Umicore. Je kan er terecht voor kantoren, industriële hallen en ateliers. Daarnaast  zijn er enkele co-workingplaatsen Het gebruik van de ruime parking is gratis. Ook zijn er 2 vergaderruimtes beschikbaar op uurbasis.

   Deskalot  

   Deskalot is een flexibel kantoorplatform. Je krijgt er de mogelijkheid om je aanbod van flexibele werkplekken in Antwerpen kenbaar te maken wanneer je bv. plaats in je kantoor overhebt, een kamer op overschot hebt die je kan verhuren (zoals Airbnb) of wanneer jouw kmo nog lege ruimtes heeft om te vergaderen of te werken. Bij Deskalot kan je deze plekken aanbieden, maar anderzijds vind je er ook flexibele werkplekken in Antwerpen. Zonder vast contract, een bureau of ruimte on-demand.

   DOTS Coworking 

   DOTS is een workspace in Antwerpen waar freelancers en starters 24/24 en 7/7 terecht kunnen om te werken, onderling te connecteren, gasten te ontvangen en events te organiseren. Het huren van vergaderzalen kan zonder abonnement voor de coworkingspace. Spring gerust eens binnen!

   FabLab+ 

   FabLab+ is een creatieve werkplaats voor niet-commercieel gebruik. In FabLab+ kan u al uw creatieve ideeën komen uitwerken. Een greep uit het aanbod: 3D printen en scannen, lasersnijden, frezen met CNC-machines, werken met een robot...

   Fosbury & Sons  

   Fosbury & Sons is een humane werkplek waar zowel kleine als grote bedrijven hun kantoor houden. Een plek waar mensen kunnen samenwerken, van elkaar kunnen leren en waar ook ruimte is voor ontspanning. Van een privaat kantoor voor een volledig team tot een flexibel lidmaatschap; wij bieden een brede waaier aan oplossingen aangepast aan uw behoeften. Naast werkplekken bieden wij ook unieke meetingruimtes en event venues. Het in-house restaurant is de ideale plek om te genieten van een gezonde en lekkere lunch.

   Friday Cowork  

   Deze coworking is uitgerust met meetingrooms, te huur per dagdeel. Als lid van de community kan je hier klanten ontvangen. Friday Cowork staat voor flexibiliteit: denk maandelijks opzegbare abonnementen en half day cowork pasjes. Reserveer & betaal jouw plekje bij Friday Cowork:

   Greenhouse Antwerp  

   Greenhouse Antwerp is een warme werkomgeving voor iedereen die behoefte heeft aan flexibel werken. Een werkplek voor 1 dag of meerdere dagen? Tijdens de week of in het weekend? Een plekje in de coworking of een eigen privékantoor?  Greenhouse geeft jou de vrijheid om te kiezen. Wat je ook kiest, Greenhouse zorgt er voor dat jij in no time opgestart bent én neemt alle bijkomende zorgen voor haar rekening. Wij bezorgen je niet enkel een bureau en een comfortabele stoel, maar ook alle faciliteiten die nodig zijn voor een productieve werkdag. Denk maar aan koffie, een printer, lockers, toegang tot meeting rooms, phonebooths & een behulpzame Hospitality Assistant bij wie je te allen tijde terecht kan.

   Humgy Cowork Space  

   Bij Coworking StartBloc kunnen starters terecht om te werken, onderling te connecteren en gasten te ontvangen. Naast een open ruimte met werkplekken en een zithoek, vindt u er ook een trendy vergaderfaciliteit. Er zijn gratis koffie en thee voorzieningen. Corworking StartBloc voorziet alle technische voorzieningen die het hedendaagse werken met zich meebrengen - van snelle wifi tot printen.

   Humgy South  

   Humgy South creëert coworking spaces die uw productiviteit naar een hoger niveau tillen, zodat u meer tijd overhoudt voor de dingen en de mensen die er echt toe doen. Een nieuwe manier van werken, op maat van uw leven. 

   Hutspot 

   Hutspot is de naam voor de twee verdiepingen en vijf ruimtes boven bruin café Rood Wit. De beste ideeën ontstaan op café - je kan er boven meteen mee aan de slag.

   Kopland 

   KOP staat voor Kunstenaars Ondersteunend Platform en ondersteunt en stimuleert kunstenaars en creatieve ondernemers uit Antwerpen en (verre) omstreken met een unieke coworking en atelierruimte in hartje Antwerpen met presentatiemogelijkheden in KOP's in-house exporuimte. KOP maakt samenwerking en uitwisseling tussen Antwerpse en internationale kunstenaars mogelijk en zet zo de Antwerpse kunst en cultuur op de (wereld)kaart.

   Kornél 

   Het atelier is een informele gratis coworking ruimte. Installeer je op onze open werkplekken, de toog aan het raam, of in één van de twee focusruimtes. En wie even een pauze wil nemen, kan neerploffen in de leeshoek.

   Level Nine  

   Level Nine werd gecreëerd door ondernemers voor ondernemers. Gelegen in een inspirerende buurt waar ideeën ontstaan, bedrijven starten en relaties opbloeien. Level Nine is een creatieve plek waar je kunt werken, je e-mails kunt checken en klanten kunt ontmoeten. 

   Een plek, midden in het centrum van de stad, waar je tijdens je pauze kunt genieten van een goede kop koffie, gezonde lunch en waar je met een supersnelle en beveiligde internetverbinding snel en efficiënt kunt werken. Wakker je ondernemende geest aan met het enthousiasme van de andere professionals die je zult ontmoeten in deze creatieve, sociale hub.

   Level Nine bevindt zich vlakbij de belangrijkste begin- en eindhaltes van bussen en trams én op wandelafstand van het Centraal Station. Op de 9de verdieping van de President Building kan u genieten van een panoramisch uitzicht over de stad.

   LODGE.co  

   LODGE.co is een nieuwe coworkingspace vlakbij Antwerpen-Centraal. U combineert er de ongedwongen sfeer van thuis met de faciliteiten en service van een bedrijfsomgeving zoals supersnel internet en lekkere catering. Er zijn verschillende formules mogelijk zodat elke professional er een flexdesk, kantoor of meetingroom vindt op zijn of haar maat.

   MeetDistrict  

   MeetDistrict biedt bedrijven en ondernemers precies de werk-/ontmoetingsplek die ze nodig hebben. In de gedeelde CoWork-zone is er het Silent en Loud District waar in stilte kan worden gewerkt of waar best videocalls plaatsvinden. In de MeetBoxes kan discreet vergaderd worden met collega's of kan bezoek ontvangen worden. De Pitch Arena is bedoeld voor presentaties en in de Education Room kunnen opleidingen gegeven worden. Een inspirerende werkomgeving met oog voor detail en comfort waar naast de flexibele werkplekken (CoWork-zone) ook Private Offices zorgen voor synergie.

   Multiburo / Le Spot  

   Kantoren, coworking en vergaderzalen in Antwerpen, op 20 meter van het Centraal Station. Dit gebouw ligt in het hartje van een beveiligde wijk in volle ontwikkeling. Ons vastgoedaanbod stelt standingvolle ingerichte burelen voor vanaf 14 m² met een buitengewoon zicht op het station van Antwerpen. Alle privatieve kantoren zijn volledig ingericht en beschikken over klimatisering, internetbekabeling en daglicht. We bieden eveneens een vastgoedoplossing aan van privéloten vanaf 99 m², vestiging van de maatschappelijke zetel van uw bedrijf en vergaderzalen.

   Mundo-a  

   Kantoren en coworking in een gloednieuwe bio-ecologische passiefbouw, gericht op vzw’s, ngo’s, duurzame en sociale bedrijven. Mundo-a is een van de vijf Belgische Mundo-centra, de thuis van meer dan 150 organisaties die werken aan een betere wereld. Er zijn vijf gedeelde vergaderzalen, een dakterras en een tuin om te ontspannen. Gelegen in bruisend Borgerhout, op wandelafstand van het Centraal Station.

   Offis  

   Offis is een werkplek en ontmoetingsplaats voor ondernemers die meer buiten kantoor werken dan op kantoor zijn. Offis voorziet een bureau met locker. Ondernemers kunnen hier hun maatschappelijke zetel vestigen. 

   Post X  

   In het bruisende Berchem biedt Spaces Post X energie-efficiënte kantoren in loftstijl en stijlvolle gemeenschappelijke ruimtes. Wij garanderen al onze klanten kwaliteit en flexibiliteit in een discrete en professionele omgeving. Naast de inspirerende werkruimte biedt PostX de mogelijheid om gebruik te maken van vergaderzalen met professionele vergaderfaciliteiten. PostX bevindt zich op de ring rond Antwerpen, ideaal gelegen voor wie met de auto, bus, fiets of trein komt, met het treinstation Antwerpen-Berchem vlakbij, bereikbaar via de voetgangersbrug.

   Plein Magazijn  

   Plein Magazijn is een ecologisch gerenoveerde voormalige werkgarage van 1946 met een enorme loods, gelegen op de grens van Borgerhout en Antwerpen. De site bestaat uit diverse kantoren, ateliers en shared offices, waar diverse ondernemers gebruik kunnen maken van een gemeenschappelijke grote keuken, een overdekte binnenkoer van 250 vierkante meter voorzien van  groen, een gezamenlijke vergaderzaal en gezellige verstophoekjes. Plein Magazijn is tevens geschikt voor evenementen en is voorzien van een bar.

   ProXpace  

   ProXpace is een online boekingsplatform dat werkruimtes in kaart brengt. Hiermee wil ProXpace ondersteunen in het zoeken naar een ideale werkplek vlakbij. Huurders krijgen op het platform een mooi overzicht van waar ze kunnen werken. Zo is het makkelijk de nodige ruimte te vinden en te boeken. Verhuurders kunnen de ruimte tentoon stellen en laten boeken. Werkplekken in Antwerpen, te huren op dag- of uurbasis.

   Regus Antwerp Atlantic House  

   Dit prachtige center bevindt zich in het hart van de haven van Antwerpen. Een dynamische omgeving waar veel grote en internationale bedrijven zijn gevestigd. Er is een goede verbinding met het openbaar vervoer naar het centrum van Antwerpen. Regus biedt hier flexibele kantoorruimte aan waar u gewoon langs kunt gaan om te werken, Business lounges, flexibele vergaderruimtes, eenvoudig online te boeken, per uur, halve dag, volledige dag of meerdere dagen.

   Regus Antwerp Berchem Station  

   Het dagkantoor in station Berchem in Antwerpen ligt in een modern groen glazen en granieten kantoorgebouw aan de rand van de stad. Het dagkantoor ligt op de derde verdieping van een kantoorgebouw van vier verdiepingen, op slechts vijf minuten van het TGV-station Berchem. Het gebouw is goed gelegen ten opzichte van de ringweg rond Antwerpen die aansluitingen biedt met Brussel, Nederland en Duitsland. De luchthaven en de haven liggen in de buurt.

   Regus Antwerp City Centre  

   Het Business Center Antwerpen City Centre ligt midden in het centrum van de Belgische zakenwereld, op een strategische locatie met veel multinationals. Deze bedrijven, die actief zijn in uiteenlopende branches zoals de diamanthandel en de petrochemie, profiteren van een unieke internationale omgeving, snelle toegang tot een van de grootste zeehavens van Europa en treinverbindingen naar Brussel, Amsterdam en Parijs.

   Regus Antwerp Harmonie  

   Deze locatie, die zich in het zuidelijke district van het Antwerpse stadscentrum bevindt, is eenvoudig te bereiken vanaf de Ringweg, de rijkswegen E19 en A12 vanuit Brussel en de E17 vanuit Gent. Het center ligt op loopafstand van verschillende openbaar vervoersopties.
   Regus biedt hier flexibele kantoorruimte aan, waar u gewoon langs kunt gaan om te werken, Business lounges, 2 flexibele vergaderruimtes, eenvoudig online te boeken, per uur, halve dag, volledige dag of meerdere dagen.

   Regus Express Antwerp Central Station  

   Onze Business Lounge bevindt zich in het treinstation Antwerpen, in het hart van de wereldberoemde havenstad. Ze biedt een rustige omgeving waar u zich kan concentreren op uw werk wanneer u onderweg bent. Bovendien ligt deze Regus Express-locatie in de buurt van het internationale zakendistrict en beschikt het station over snelle treinverbindingen met Brussel, Amsterdam en Parijs.

   Retailhub 

   Coworkingplekken in een dynamische mix van commerciële en kantoorruimtes, vlakbij het inspiratiecentrum Retailhub. Deze locatie in de Stadsfeestzaal biedt een specifieke ontmoetings- en werkomgeving. Vlakbij bedrijven die gepassioneerd zijn door retail, FMCG en marcom is het de ideale plek om inspiratie op te doen, contacten te leggen en ideeën te laten groeien.

   Stokers  

   Stokers is een creatieve coworking space, gevestigd in de voormalige stookplaats van het Militair Hospitaal in het Groen Kwartier. Een prachtig gerestaureerd gebouw waar het vuur van creatief Antwerps talent wordt aangewakkerd.

   Wat maakt Stokers zo bijzonder?
   • De prachtig gerestaureerde industriële architectuur
   • De professionele omkadering
   • De focus op creatief én efficiënt werken: "All work, no play"
   • De unieke Stokers gilde

   Tech.Lounge Antwerpen  

   Tech.Lounge Antwerpen bevindt zich op de 3de verdieping van het Conference en Business Center BluePoint Antwerpen te Berchem. Het is een ultramoderne coworkinglocatie, uitgerust met nieuwe technologische toepassingen. De locatie omvat 1.000 m2 werkruimte met flexibele werkplekken, kleine kantoren, ontspannings- en netwerkzones, vergaderzalen en een digitale Brainstorm Lounge.

   The Attic Coworking  

   Gelegen in hartje Zurenborg vlak bij het station bevindt zich, in een uniek pand, the Attic. Een inspirerende coworking space die je energie en focus geeft. Ze doen dit door hun levendige community van freelancers, zelfstandigen, start-ups en werknemers te verenigen door events, lunches, workshops en after work drinks. Wil je weten waar The Attic Coworking voor staat? Contacteer ze en jij en je bedrijf wordt zo snel mogelijk uitgenodigd voor een bezoek.

   The Factorie  

   "The Factorie" is een businesscenter met een dynamisch en flexibel karakter. Het biedt een brede waaier om efficiënt een vergaderzaal of een kantoor te huren met de faciliteiten van een eigen kantoor. De "plug and play" coworkplekken bieden de oplossing om je op je activiteiten te concentreren. Snel internet, voip en videoconference room.

   The Loft Business Center  

   The Loft Business Center beschikt over moderne, volledig ingerichte en instapklare kantoren, coworking spaces en virtuele kantoren. De kantoren zijn 24/7 toegankelijk voor de gebruikers en uitgerust met een elektronisch toegangscontrolesysteem.

   Toko139  

   Toko is een coworking- en eventplek voor creatieve en duurzame wereldverbeteraars. Een plek waar progressieve organisaties en individuen elkaar kunnen ontmoeten om samen te werken, dromen en na te denken.

   Urban City  

   Een oud pakhuis omgevormd tot een ruimte van meer dan 4000 vierkante meter aan vergaderruimtes en kantoren gelegen aan 't bruisende Eilandje. Hier kan u bovendien gebruik maken van verschillende open ruimtes en gemeenschappelijke keukens met zicht op de jachthaven en het Museum Aan de Stroom. Er zetelen meerdere bedrijven die actief zijn in allerlei uiteenlopende sectoren. Kortom, een unieke werk- en ontmoetingsplek.

   Voidwarranties 

   VoidWarranties is een hackerspace. Het is een plek waar gelijkgestemden samenkomen om aan hun projecten te werken en materiaal en kennis te delen. VoidWarranties kan van alles zijn: een woonkamer, een materiaalshop, een kunstenstudio, een klasruimte, een fabriek of een vergaderruimte; dit afhankelijk van wat er gaande is.

   ZMo 

   ZMo, een medial productiehuis in centrum Antwerpen, verhuurt een coworking space voor twee à drie personen. Gelegen in een grote loft (24/7 toegankelijk, vlakbij ‘t Eilandje) met een keuken, 2 toiletten, zithoek, materiaal- & aparte vergader/lunchruimte. Inclusief snelle wifi, printer en schoonmaak.

   Contactgegevens

   Grote Markt 1 - 2000 Antwerpen

   Delen