Een geloofwaardig kwaliteitslabel

Het Antwerp's Most Brilliant-label biedt consumenten en bezoekers meer zekerheid en versterkt het imago van Antwerpen als werelddiamantcentrum en creatieve stad. De stad werkt hiervoor samen met Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de FOD Economie, Ars Nobilis en HRD Antwerp. Dankzij het label kunnen deze partners ook klanten en zakenrelaties op een objectieve manier doorverwijzen naar juweliers die bewezen hebben dat ze aan de top staan qua betrouwbaarheid, productkwaliteit en service.

Het kwaliteitslabel is de hoeksteen van een grote marketingcampagne om Antwerpen als diamant- en juwelencentrum in de kijker te zetten.

Het spreekt voor zich dat een juwelier aan strenge kwaliteitsvoorwaarden moet voldoen om het label te behalen. Kiwa, een onafhankelijk, geaccrediteerd audit en controle-organisme zal aan de hand van 9 criteria bepalen welke juweliers het Antwerp’s Most Brilliant-label krijgen. De audit is betalend en kost 1120 euro voor de eerste audit en 809 euro voor de tweejaarlijkse hernieuwingsaudit. Het label is telkens 2 jaar geldig.

Stel u kandidaat

Wilt u uw klanten objectieve kwaliteitsgaranties bieden en mee bijdragen tot het kwaliteitsimago van Antwerpen als werelddiamantcentrum en creatieve stad? Met het label geniet u als juwelier bovendien van heel wat voordelen. Als u denkt aan alle 9 criteria te beantwoorden bent u er klaar voor.

Maak een afspraak

22 Antwerpse juweliers behaalden reeds het Antwerp’s Most Brilliant kwaliteitslabel.

Ontdek ze hier allemaal

 

Vijf vragen aan Antwerp’s Most Brilliant-juweliers

Op zoek naar wat de Antwerp’s Most Brilliant-juweliers drijft en inspireert, legden we een aantal onder hen de Proust-vragenlijst voor. Met hun antwoorden laten ze u binnenkijken in hun zaak én hun gedachtewereld.

Adelin: “Details maken het verschil voor mijn klanten”

Authentieke charme, dat is het uithangbord van Adelin. Zaakvoerder Salomon Wijnberg specialiseert zich in de aan- en verkoop van antieke en oude juwelen, horloges en art deco. Wie binnenstapt bij Adelin, voelt meteen Wijnbergs liefde voor zijn vak en zijn persoonlijke aandacht voor elke klant. Al generaties lang is Adelin in Antwerpen en ver daarbuiten een huis van vertrouwen.

Lees meer

Adin: “Juwelen zijn emotie, ze moeten je raken”

Na jarenlange ervaring in de expertise en verkoop van antieke juwelen bouwt zaakvoerder Elkan Wijnberg zijn zaak online verder uit. De nadruk ligt bij Adin op kwaliteit en kennis van zaken, waardoor elk juweel de kans krijgt om zijn eigen verhaal te vertellen. Met zijn encyclopedische kennis weet Wijnberg het verhaal te vertellen achter pronkstukken tot 400 jaar oud.

Lees meer

Colman: “Mijn zaak blijven uitbouwen, dat is een grote bron van geluk”

In een prachtig historisch pand in de schaduw van de kathedraal vindt u Colman, de succesvolle zaak van diamantkenner Stella Wolf. Kort geleden opende ze nog een winkel in Knokke en binnenkort komt er ook in Brussel een boetiek bij. Waar u ook komt, bij Colman vindt u een verscheidenheid aan stijlen en een eigen lijn met zorgzaam geselecteerde ontwerpen.

Lees meer

DiamondLand: “Blijven doorgaan om de diamantstad te promoten”

Al meer dan dertig jaar is DiamondLand een vaste waarde in de Antwerpse diamantwijk. DiamondLand heeft een exclusieve collectie diamanten sieraden en een atelier waarin juwelen ontworpen worden en organiseert gratis rondleidingen in zestien talen. CEO Errol Hotie heeft sinds vier jaar de touwtjes in handen na de overname door Royal Coster Diamonds uit Amsterdam.

Lees meer

Joaillerie du Centre: “Bij een juweel hoort een emotie, daar moet je ruimte voor maken”

Al drie generaties lang staat Joaillerie du Centre bekend als een gevestigde waarde in het hartje van de diamantwijk. Sophie De Cleyn nam de zaak over van haar vader, die zelf in de voetstappen van zijn moeder Jeanne De Cleyn trad. Joaillerie du Centre ontwerpt en vervaardigt juwelen in eigen atelier, herstelt of herwerkt oude kleinoden en biedt daarnaast een collectie met zorgvuldig geselecteerde modellen van vertrouwde leveranciers.

Lees meer

Nadine Wijnants: “Klanten die onze taal begrijpen: dat is genieten”

Al 34 jaar werken Nadine Wijnants en Mark Van Grieken samen onder de naam Nadine Wijnants. Ze leerden elkaar kennen op de Academie, zij als edelsmid, hij als vormgever. Sindsdien ontwerpen en maken ze samen juwelen die een eigen taal spreken. Die vormentaal is voor hen een tweede natuur, en vertelt in elk juweel een verhaal van liefde voor het vak.

Lees meer

Rembrandt Jordan: “Een goede balans tussen het artistieke en het commerciële vind ik belangrijk”

Uitgepuurde eenvoud en tijdloos design kenmerken de minimalistische juwelen van Rembrandt Jordan. Tegelijk springt hun expressief karakter in het oog. Rembrandt Jordan studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en aan het Royal College of Art in Londen. Hij kiest enkel voor de hoogste kwaliteit diamant en edelmetaal. Met zijn ambachtelijk vakmanschap weet hij esthetiek en draagcomfort moeiteloos aan elkaar te koppelen.

Lees meer

Rudiam: “Handwerk met veel oog voor detail”

De passie voor diamant zit bij de familie Rombout al bijna een eeuw in het bloed. Juwelier Mike Rombout is de bezieler van familiebedrijf Rudiam, opgericht door zijn vader in 1978. Al veertig jaar lang staat Rudiam voor artisanaal vakmanschap en hoge kwaliteit van juwelen. Hier vindt u juwelen met diamant, saffier, robijn en smaragd. Ze worden vervaardigd in eigen atelier, uitsluitend met de beste materialen.

Lees meer

Ruys: “Ons vak is de kunst van verwondering en schoonheid”

Al meer dan 160 jaar is juwelenhuis Ruys een vaste waarde in Antwerpen. In 1996nam Jean van der Haegen het roer over om de prachtige, historische juwelenzaak in leven te houden – én nieuw leven in te blazen. Als zaakvoerder zoekt hij vandaag de gulden middenweg tussen respect voor de lange voorgeschiedenis en traditie van het huis, en de behoeften en vragen van de moderne juwelendrager.

Lees meer

Slaets: “Eerlijkheid werd met de paplepel meegegeven”

Na meer dan 110 jaar is Juwelier Slaets een leidinggevend juweliershuis in België. Met een eigen horlogeatelier en meer dan veertig vooraanstaande horloge- en juwelenmerken ademt het huis kwaliteit en eerlijkheid uit. De familie Slaets en hun twintig medewerkers gaan elke dag voor de beste service. Aan het woord is Maarten Slaets.

Lees meer

Van der Veken: “Onze juwelen zijn nog écht handgemaakt”

J.M.C. Van der Veken is een Belgisch juwelenhuis met een eigen ‘haute joallerie’-atelier. Daarin worden alle juwelen volledig met de hand gemaakt. Die 100 % handgemaakte juwelen zijn dan ook het handelsmerk van J.M.C. Van der Veken, want hiermee bekleedt het juwelenhuis een bijna unieke positie. Op kwaliteit worden geen toegevingen gedaan, elk detail – ook al is het niet zichtbaar – krijgt de nodige aandacht.

Lees meer

Wim Meeussen: “Er zit spanning en leven in organische vormen”

Toen Wim Meeussen zijn winkel in de gezellige Wijngaardstraat opende, intussen dertig jaar geleden, deed hij dat uit passie voor het vak van goudsmid en het verlangen om die passie door te geven aan zijn klanten. Die gedrevenheid heeft hij vandaag nog steeds, intussen bijgestaan door een hecht team én met een tweede winkel gespecialiseerd in zilveren ontwerpen.

Lees meer

Nico Taeymans: “Juwelen en beeldhouwwerken liggen voor mij dicht bijeen”

Nico Taeymans is, naar eigen zeggen, een oude rot in het vak. Sinds de jaren 80 ontwerpt en maakt hij juwelen in zijn eigen atelier, dat vandaag zes medewerkers telt. Zijn ontwerpen zijn hedendaags en hebben een ruw, ongepolijst kantje. In 2015 werd Taeymans bedacht met het prestigieuze label Handmade in Belgium.

Lees meer

“Bijzonder om een diamant te vinden waar leven in zit

Vier generaties. Zo lang zit de familie Van Camp al in het diamantvak, en de afgelopen twintig jaar baat de familie ook juwelenzaak Orogem uit. De juwelen die u daar ziet, worden in eigen huis ontworpen en gemaakt, op vraag van klanten of als onderdeel van de eigen collectie. De rode draad? Bijzondere stenen die tot de verbeelding spreken.

Lees meer

“Mijn juwelen zijn niet zomaar accessoires: ze vertolken iets”

Edelsmid Gerhild Kirchner ontwerpt en maakt al haar creaties zelf. Het zijn stukken zoals er geen twee bestaan in de wereld: verfijnd en integer, soms met een verhaal, maar vaak ook gewoon mooi. In haar winkeltje en atelier aan de Oude Koornmarkt staat Gerhild Kirchner haar klanten zelf te woord en werkt ze, wars van trends, aan creaties die haar nauw aan het hart liggen.

Lees meer

Deel deze pagina: