Betaalbare kantoorruimte voor start-ups

Dunden is de nieuwe naam van het vroegere StartupVillage en zal gelden als een vooruitstrevende innovatiehub in de Antwerpse binnenstad. Omdat Dunden nauw aansluit bij het economische beleid van de stad, richt het zich onder meer op innovatieve start-ups die SaaS (software as a service) ontwikkelen, maar ook op scale-ups met een focus op gezondheidszorg, fondsenwerving, B2B-innovatie of sociale impact. Verder zal Dunden ook inzetten op de uitbouw van een start-up en scale-up community, via relevante events en workshops voor de aanwezige bedrijven.

Antwerpen heeft een snelgroeiende start-upscene met verschillende private incubatie-initiatieven. Hierdoor telt de stad heel wat innovatieve start-ups die de incubatiefase ontgroeien, maar nog niet in staat zijn om een eigen kantoor in de binnenstad te betalen. Met Dunden zorgt de stad voor betaalbare kantoorruimte in het stadscentrum, vlakbij belangrijke Antwerpse incubatoren en andere startupinitiatieven. De ruimte wordt aangeboden via flexibele huurcontracten.

Dunden bestaat uit een coworkingspace en private kantoren. Onderstaande start-ups bezetten een privaat kantoor:

 1. Datylon ontwikkelt een platform voor datavisualisatie en -presentatie.
 2. Eyesee zorgt voor marketingoptimalisatie via eye-tracking en gelaatsexpressie.
 3. Helpper verbindt hulpverleners en hulpbehoevenden voor dagdagelijkse taken via een digitaal platform.
 4. POM ontwikkelt digitale betaaloplossingen voor facturen.
 5. Survey Anyplace ontwikkelt interactieve quizzen, enquêtes en assessments.
 6. Salvus Health is een digitaal platform om je gezondheid in eigen handen te nemen.
 7. Bingli Deze app helpt patiënten om hun bezoek aan de huisarts voor te bereiden.
 8. Met Oper kunnen kredietverstrekkers en makelaars digitaal woonkrediet verlenen aan consumenten.

Antwerpen heeft een zeer uitgebreid aanbod aan interessante locaties voor uw start-up. De stedelijke investdesk kan u daarbij helpen. Zoek een bedrijfslocatie.

Doordat kennisinstellingen, incubatoren en investeerders in of vlak bij het gebouw gevestigd zijn, is Dunden het absolute middelpunt van het Antwerpse start-uplandschap.

BlueHealth Innovation Center

Dunden biedt ook onderdak aan de start-ups van de incubator BlueHealth Innovation Center. Deze incubator coacht en ondersteunt start-ups gespecialiseerd in eHealth. De partners van BlueHealth Innovation Center vormen een mooie mix van overheid, zorgactoren, kennisinstellingen en privépartners. Ook het BlueHealth Innovation Fund zal opereren vanuit Dunden.

Lees meer

 

 

 

 

 

 

Nieuwe strategische partner voor Dunden

Dunden is dé plek waar innovatieve ondernemers samenhuizen. Venture Studios nv is de nieuwe concessiehouder, met dezelfde missie: betaalbare kantoren aanbieden en start-ups helpen groeien.

Venture Studios nv, onderdeel van de Cronos groep, krijgt de concessie over de Antwerpse innovatiehub voor negen jaar. De stad Antwerpen zocht samen met AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten, een strategische partner om Dunden uit te bouwen tot een dynamische innovatiehub. Venture Studios nv werkt met een open businessmodel en zet sterk in op communitywerking.

Als innovatiehub brengt Dunden start-ups, grote bedrijven, kennisinstellingen, mentors en investeerders bij elkaar en vormt het zo het middelpunt van het Antwerpse start-uplandschap.

De focus in Dunden ligt op vier thema’s die nauw aansluiten bij het economische beleid van de stad:

 • gezondheidszorg
 • fondsenwerving
 • corporate innovatie
 • social impact

Onthaalbalie en nieuw sanitair

Venture Studios nv beheert en exploiteert ook het gebouw in de historische binnenstad. Hierbij werd het verouderde sanitair blok gerenoveerd en een ruimte specifiek ingericht voor workshops. De bestaande eventlounge zal tot slot helemaal dienen voor communitywerking.

StartupVillage / Dunden: innovatief verhaal sinds 2014

Als ondernemende stad wil Antwerpen start-ups en scale-ups alle kansen bieden om op te starten, te groeien en te internationaliseren. Daarom richtte het in 2014 StartupVillage op, wat nu verder als Dunden door het leven gaat. Onder het beheer van AG Vespa werd een historisch pand gerenoveerd, dat tot 2029 ter beschikking is. In maart 2017 ging StartupVillage echt van start. Sindsdien krijgen innovatieve ondernemers er tijdelijke en betaalbare huisvesting.

Praktisch

Adres

 • Lange Gasthuisstraat 29-31, 2000 Antwerpen
  - De bezoekers van de coworking, de eventruimte en BlueHealth Innovation Center nemen de linkeringang (A).
  - De bezoekers van de groeibedrijven nemen de rechteringang (B).
 • Dunden is vlot bereikbaar via:
  - Openbaar vervoer: haltes Oudaan, Nationale Bank en premetrostation Meir
  - Velo-station Elzenveld (Mechelseplein)
  - Parkings: Oudaen, Arenberg en Stadsschouwburg

Contact

Marijke Respeel (Dunden)
info@dunden.be

Deel deze pagina: