BAAS boven BAAS

29 april 2017

BAAS organiseert voor de derde keer een evenement voor en door jonge ondernemers in de Boerentoren in Antwerpen.

BAAS boven BAAS is
>>1 event, 6 verdiepingen, +10 sessies, 10 speeddates met experten, +75 professionals en +250 ondernemende jongeren<<

Nieuw op BAAS boven BAAS - SPEEDDATES:
Heb je een idee maar ben je op zoek naar extra input, heb je concrete vragen over financiering, boekhouding of over opstarten in het algemeen, of wil je gewoon een inspirerend gesprek aanknopen met een collega-ondernemer, dan zijn onze speeddates the place to be. Schrijf je in voor het evenement en kies de optie 'Speeddate + main event' en schrijf je in voor een 1 op 1 gesprek met een van onze 10 panels, de volledige lijst vind je hier - http://www.baasbaas.be/baas-baas-speeddates/.

Praktische info
Datum: 
29 april 2017
Starttijd: 
13:30
Organisator: 
BAAS
Locatie: 
Boerentoren
Schoenmarkt 35
2000 Antwerpen
België
BE
Programma

>Aula
>>13:35-13:45
>>>Kamal Kharmach - Lebowski’s
Hoewel hij in Vlaanderen vooral bekend staat als comedian die het ver geschopt heeft in De Slimste Mens ter Wereld, is Kamal in het dagelijks leven assistent economie aan de Universiteit Antwerpen & baat hij comedyclub Lebowski's uit in Antwerpen. Voldoende stof dus voor een interessant verhaal!

>>13:45-14:05
>>>Emma Ketels - Spreiding voor circus & straattheater
Emma nam in 2016 deel aan BAAS en haar project werd uitgekozen om verder door BAAS & partners ondersteund te worden. Ze is zot van circus, straattheater en vele verlengden daarvan en verzorgt de (internationale) spreiding voor circus- en straattheatergezelschappen in zaal, circustent en op speciale locaties.

>>>Mario Francken - Single Socks
Mario is een BAAS. Hij neemt dit jaar deel aan de BAAS-voortrajecten met zijn bedrijf ‘Single Socks’. Momenteel kan je enkel sokken per paar kopen en vaak verlies je 1 sok zodat je met de andere blijft zitten en die niet meer aandoet. Je kan zo ook moeilijk 2 leuke verschillende sokken dragen. Hier heeft Mario iets op gevonden, hij verkoopt sokken met coole prints… Per stuk!

>>14:30-14:40
>>>Yara Al-Adib - From Syria With Love
Yara El Adib, een Syrische vrouw in ons land, heeft een traiteurdienst opgezet, naast haar echte baan als consultant. Ze werkt daarvoor samen met Syrische vluchtelingen, die hun cultuur willen delen door te koken. Het koken is voor de vrouwen niet enkel een bron van inkomsten, het is een doel op zich, tonen dat ze iets kunnen betekenen in deze maatschappij.

>>14:40-14:50
>>>Karim Bachar - Futsal topsport Antwerp
Karim groeide op op het Antwerpse zuid en was jarenlang actief als jeugdwerker. Hij schopte het in het zaalvoetbal tot de nationale ploeg en won om daarna als coach aan de slag te gaan. Hij werd tot drie keer toe verkozen tot coach van het jaar. Hoe motiveert hij zijn spelers en wat kunnen ondernemers daar van leren?

>>14:50-15:00
>>>Stijn Jans - Intigriti
Intigriti is het eerste Belgische bug bounty platform dat ethische hackers inzet om op zoek te gaan naar veiligheidsproblemen in online diensten van diverse bedrijven. De startup richt zich zowel op organisaties die op zoek zijn naar manieren om de beveiliging van hun toepassingen te verhogen als op ethische hackers die hun diensten willen aanbieden.

>>15.00-15:10
>>>Koen Bleuzé - Cordon Coffee x De Imagerie
Cordon Coffee | De Imagerie begon in 2014 als een eenmans-koffiebranderij en is sindsdien uitgegroeid tot een koffie brandend filmcollectief. De Imagerie heeft uitgebreide economische activiteiten (bar, koffiebranderij, filmprojecten in opdracht) die de artistieke werking financiert. Koen vertelt tijdens BAAS boven BAAS meer over dit innovatief businessmodel.

>>15:30-16:15
>> Student Startup Stories
>>>Taha Riani - Mvslim
Taha stond mee aan de wieg van ‘Mvslim’, een online platform dat gericht is op het inspireren, motiveren en verenigen van jongeren. Zij maakt content specifiek voor deze groep, omdat die volgens de oprichters ontbrak. Daarnaast wil Mvslim de negatieve beeldvorming tegengaan door eigen verhalen te brengen.

>>>Joachim Badejo - Ori Omi/iFinder
Joachim studeerde af in de Toegepaste Informatica en is sindsdien fulltime bezig met zijn start-up Ori Omi. Hij liet een goedbetaalde job links liggen om zijn droom waar te maken. Ori Omi doet iPhone herstellingen op locatie waarbij transparantie en privacy op nummer één staan. Daarnaast richtte hij ook de website iFinder op, een tweedehands markt voor Apple producten.

>>>Charlotte De Ridder - GrandEleganza
Charlotte leeft op grote voet. Omdat ze het moeilijk vond om elegante schoenen te vinden in haar maat (43), startte ze tijdens haar studie met GrandEleganza, een webshop voor dames met grotere schoenmaat.

>Verdieping 10
>>14:30-15:15
>>>Muslinked - Act local, network global
Muslinked wil de innovator zijn die het onderwijs, ondernemers en de maatschappelijke sector inspireert en aantoont dat er veel potentieel in de moslimgemeenschap zit. Ze creëren een netwerk van ondernemende moslims zodat moslimjongeren hun talenten en inzichten maximaal kunnen inzetten in het onderwijs, bedrijven en de politiek.

>>15:30-16:15
>>> Antwerp Powered By Creatives - The power of design
De meerwaarde van design voor ondernemers of hoe je als ondernemers producten en diensten kan opbouwen die echt gebouwd zijn vanuit de noden van je doelgroep. In deze sessie ontdek je dat design verder gaat en esthetiek en waarom de principes van design onontbeerlijk zijn voor elke ondernemer

>Verdieping 23
>>14:30-15:15
>>> RBLS/Spaced - Innovation
2 jonge start-ups met een focus op (digitale) innovaties. Beide ondernemingen zijn momenteel actief in Zolder, de co-working space van BAAS in Kavka.

>>15:30-16:15
>>> Vlaanderen Circulair - Duurzaam ondernemen
Vlaanderen Circulair is het resultaat van het samengaan van Plan C, Het Vlaams Materialenprogramma en SuMMa. De Vlaamse Regering heeft hen, in het kader van haar Visie 2050, aangesteld om circulaire economie als transitieprioriteit door te zetten. Zij hosten een sessie rond duurzaam ondernemen.

>Verdieping 24
>Rondetafel gesprekken
>>14:30-15:15
>>>Zolder/Vitamine C - Creative co-working spaces
ZOLDER is de co-working space van BAAS in Kavka. Vitamine C voerde vorig jaar een onderzoek naar Creative Spaces. De uitgelezen partners dus om een rondetafel gesprek te hosten over creative co-working spaces.

>>15:30-16:15
>>> Formaat/Haven/Ambrassade
Jeugdwerk & ondernemen

BAAS is een deelwerking van Kavka vzw met steun van Stad Antwerpen, de Vlaamse Overheid en de Europese Unie. BAAS inspireert, stimuleert en ondersteunt ondernemende jongeren. BAAS creëert ruimte voor jonge ondernemers om van een droom of idee een eigen onderneming te maken.

Dit evenement vindt plaats binnen het kader van TAKEOFFANTWERP_ Alliance, een samenwerking tussen Stad Antwerpen, Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, AP Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool - KdG, UAntwerpen, Kavka, SINC & Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Thema's: 
Deel deze pagina: