Eco-driven innovation webinar

28 juni 2022

Hoe schakel je succesvol over naar circulaire oplossingen in de bouwsector om tegemoet te komen aan de stijgende ecologische verwachtingen van klanten en de maatschappij? Ontdek hoe Vandersanden, ETAP, Universiteit Antwerpen en Verhaert bijdragen aan circulaire innovatie tijdens het webinar 'Eco-driven innovation' op dinsdag 28 juni.

Overschakelen naar circulariteit in de bouwsector

Bouwen en circulariteit lijken misschien geen ideale match, maar dat kunnen ze wel zijn. Voor de sector kan duurzaamheid de ideale kans zijn om de concurrentie voor te zijn en de relatief lage productiviteitsgroei en beperkte digitaliseringssnelheid te overwinnen.

Circulair bouwen kan vele vormen aannemen: van het repareren, hergebruiken en recycleren van producten, tot het verminderen van consumptie, delen en leasen van diensten. Om circulair bouwen rendabel te maken, heeft je organisatie echter een fundamentele transformatie nodig. Hoe innoveer je effectief je producten, diensten en business model om aan de stijgende duurzaamheidseisen te voldoen?

Circulair bouwen rendabel maken

Energiezuinigheid en circulair materiaalgebruik zijn de nieuwe must-haves in bouwsector. Tijdens het ‘Eco-driven innovation’ webinar, ontdek je in 3 inspirerende sessies hoe Vandersanden, UAntwerpen, ETAP en Verhaert duurzame oplossingen succesvol hebben omarmd in hun organisatie. 

Praktische info
Datum: 
28 juni 2022
Starttijd: 
09:30
Organisator: 
Verhaert Masters in Innovation
Locatie: 
Online
België
BE
Programma
  • 9u30 - Energie-neutrale wijkarchitectuur (UAntwerp)
  • 10u05 - Duurzaamheid in bouwmaterialen (Vandersanden)
  • 10u40 – De uitdagingen voor een rendabel circulair business model (ETAP)
Deel deze pagina: