Met open data naar meer impact voor je onderneming

15 juni 2021

Met het project Datagestuurde Winkelgebieden wil de stad handelaars en horecaondernemers ondersteunen in het datagedreven ondernemen. In deze workshop leer je data gebruiken op een veilige en toegankelijke manier, om met meer inzichten je zaak te runnen.

Antwerpse detailhandel en horeca gaan voor digitale innovatie

Werk mee aan het project! Schrijf je hier in voor de workshop en leer data te gebruiken in jouw voordeel.

De toenemende digitalisering van onze maatschappij heeft een impact op het gedrag van jouw klanten. De verworven data uit deze digitale transitie levert bovendien opportuniteiten voor ondernemers. Stad Antwerpen neemt het voortouw in het project Datagestuurde Winkelgebieden. Samen met stad Mechelen, stad Leuven, stad Roeselare en Thomas More Hogeschool bieden we je toegang tot de laatste technologieën rond datagestuurd ondernemen.

Van passantentellingen tot bezoekersprofielen: deze gegevens willen we privacyproof en laagdrempelig toegankelijk maken voor jou als ondernemer. In dit project verzamelen en verwerken we alle relevante data. Daarna zullen we alle data uitwisselen via een efficiënt ondernemersdashboard.

Werk mee aan het project!

Wil je actief betrokken worden in de uitwerking van dit project? Neem dan zeker deel aan ons co-creatietraject. Tijdens drie workshops geven enkele collega-ondernemers je een unieke inkijk in de toepassingen van datagedreven ondernemen. Je leert er hoe data te gebruiken om jouw onderneming efficiënter te beheren.

Praktische info
Datum: 
15 juni 2021
Starttijd: 
14:00
Organisator: 
Stad Antwerpen
Programma

We bieden drie workshops aan: de keuze is vrij om slechts één of meerdere sessies te volgen. Alle workshops gebeuren online.

  • Workshop 1: woensdag 2 juni van 9 tot 10.30u
  • Workshop 2: dinsdag 15 juni van 14 tot 15.30u
  • Workshop 3: dinsdag 29 juni van 15.30 tot 17u

Inschrijven voor deze gratis workshops doe je via deze link.

Begeleiding

De workshops worden geleid door Marijke Brants, onderzoeker bij de Thomas More Hogeschool. Zij is experte in werkgroepen rond digitale innovatie in retail en horeca. Enkele experten van stad Antwerpen die dagelijks werken met de lokale winkelgebieden assisteren haar bij de begeleiding.

Inhoud

In deze werkgroepen nemen ondernemers deel uit Antwerpen, Mechelen, Leuven en Roeselare. Het uiteindelijke doel is om een betrouwbaar en veilig online ondernemersdashboard te ontwikkelen dat veranderende trends in horeca- en winkelbeleving helder weergeeft. Zo neem je als ondernemer efficiëntere beslissingen.

Tijdens de workshops bekijken we onder meer:

  • Een analyse van de wensen van de ondernemers volgens de ingevulde vragenlijst.
  • Praktijkvoorbeelden van bestaande datagestuurde winkelgebieden.
  • Getuigenissen van overtuigde ondernemers over de meerwaarde van datagestuurd ondernemen.
  • Hoe klantendata je onderneming sterker kan maken.
  • Hoe historische data tot solide prognoses rond commerciële beslissingen kan leiden.
  • Hoe stad Antwerpen haar rol als voortrekker opneemt.

Registratie: gratis.
Inschrijven kan op deze pagina.

Meer informatie lees je hier.

Het project Datagestuurde Winkelgebieden is een samenwerking van stad Mechelen met stad Antwerpen, stad Leuven, stad Roeselare en Thomas More Hogeschool en krijgt steun van Provincie Antwerpen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Deel deze pagina: