Tour Circulaire Economie in Antwerpen

19 november 2019

Klaar om uw bedrijf meer circulair te maken? Benieuwd naar lopende circulaire projecten binnen de stad Antwerpen? Neem op 19 november 2019 deel aan het congres Circular Economy Hotspot, en schrijf je in voor de Circulaire Economie Tour in Antwerpen. Tijdens de tour ontdekt u baanbrekende circulaire projecten in de stad en haven van Antwerpen.

 

Na succesvolle edities in Nederland, Luxemburg en Schotland organiseert ons land dit jaar het congres 'Circular Economy Hotspot' van 18 tot 20 november 2019. Het uitgebreide programma van Circular Economy Hotspot laat u kennismaken met de inspanningen van bedrijven en organisaties in hun overgang naar een circulair bedrijfsmodel.

Antwerpen speelt een voortrekkersrol in circulaire economie waarbij afvalstoffen hergebruikt worden als alternatieve grondstoffen. De aanwezigheid van de tweede grootste chemische cluster in de wereld in onze Antwerpse haven, verklaart de hoofdfocus van Antwerpen op duurzame chemie.

Ontdek tijdens de Circular Economy Hotspot Tour op dinsdag 19 november de baanbrekende circulaire projecten in Antwerpen. Bezoekers aan het congres kunnen gratis deelnemen aan de thematours.

Praktische info
Datum: 
19 november 2019
Organisator: 
FIDO - Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling & FOD Volksgezondheid & FOD economie
Locatie: 
Circular Economy Hotspot Tour in Antwerpen bezoekt Blue_App, BlueChem, Port of Antwerp, Blue Gate Antwerp & Churchill Industrial Zone
België
BE
Programma
  • Pre-incubator voor duurzame chemie: Blue_App
  • Incubator en accelerator: BlueChem op het circulaire, eco-efficiënte, watergebonden bedrijventerrein Blue Gate Antwerp
  • Proeftuin voor circulaire economie Haven van Antwerpen
  • Blue Gate Antwerp & Churchill Industrial Zone in de haven van Antwerpen
  • Chemische cluster: bedrijfspresentaties

De circular economy tour in Antwerpen maakt deel uit van een driedaagse conferentie rond circulaire economie in België (18-20 november). Op 19 november zijn er, behalve in Antwerpen, ook nog tours in Brussel, Gent en de provincie Henegouwen. Op 18 en 20 november bestaat het programma uit verschillende seminaries en workshops over de meest recente ontwikkelingen op vlak van circulaire economie in België en Europa. U kan hier een beschrijving van de rondleidingen bekijken. Meer gedetailleerde informatie volgt binnenkort. Prijs: € 250 early bird of € 30. In deze prijs is inbegrepen: overnachtingen in hotel en deelname aan G-STIC op 21 en 22 november.

 

G-STIC

 

Daarnaast kunnen de deelnemers van het congres ook deelnemen aan de G-STIC van 20 tot 22 november. De Hotspot-tours richten zich voornamelijk op bedrijfsbezoeken, terwijl G-STIC u de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan verschillende themasessies over circulaire economie en duurzaamheid.

 

Meer informatie

Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@sdgs.be.

Thema's: 
Deel deze pagina: