Workshop: duurzame horeca van de toekomst

19 april 2021

Ben je chef of uitbater van een restaurant? Ben je actief in de horeca of lever je diensten aan de horeca? Grijp dan deze unieke kans om het horecaluik van het Antwerpse voedselbeleid mee vorm te geven.  

Als onderdeel van het klimaatplan zet Antwerpen in op een stedelijke voedselstrategie. Uiteraard speelt horeca hierin een belangrijke rol, in een stad met meer dan 3000 eet- en drankgelegenheden. De voedselstrategie biedt ecologische, maar ook heel wat economische opportuniteiten. Bij het opstellen van de voedstelstrategie willen we heel gericht met jullie, horecaondernemers, op zoek gaan naar welke opportuniteiten en uitdagingen er liggen, waar er vraag is naar nieuwe initiatieven, waar er nood is aan nieuwe samenwerkingen, enz.  

Daarom organiseren we op 19 april van 14 uur tot 16 uur een online workshop. We gaan er aan de slag met de duurzame horeca van de toekomst en tekenen gezamenlijk de eerste acties uit. Je vindt er ook meteen partners en ondersteuning voor ideeën die je zelf hebt. We bekijken enkele praktische vragen zoals;

·       Hoe geraken lokale producten eenvoudig tot in horecazaken?

·       Hoe zorgen we dat er niks verloren gaat? 

·       Hoe kan je jouw bedrijfsvoering en kostenplaatje optimaliseren door slim om te gaan met grondstoffen?

Heb jij zin om mee aan de virtuele tafel te schuiven en mee na te denken over de horeca van de toekomst? Schrijf je in voor 12 april via dit inschrijvingsformulier. De link voor de workshop zelf ontvang je kort voor de workshop.

Praktische info
Datum: 
19 april 2021
Starttijd: 
14:00
Locatie: 
Online
België
BE
Programma
  • 14 uur: intro
  • 14.15 uur: de horeca van de toekomst vormgeven - breakouts
  • 14.45 uur: de horeca van de toekomst vormgeven - plenair terugkoppelen
  • 15 uur: van de toekomst naar concrete prioriteiten - breakouts
  • 15.40 uur: terugkoppeling en conclusies
  • 16 uur: einde
Sectoren: 
Deel deze pagina: