workshop duurzame materialen

25 november 2017

Mushroom material, of materiaal op basis van zwammen, is één van de meest veelbelovende nieuwe biomaterialen. Het is onder andere erg licht, sterk en volledig biodegradeerbaar. Bovendien wordt dit materiaal gegroeid op basis van verspilde grondstoffen. Deze techniek wordt reeds toegepast voor het produceren van isolatie- en verpakkingsmateriaal. Hobbyisten, biologen en ontwerpers ontwikkelden ook stoelen, lampenkappen, tegels en zelfs schoenen.

Faber Makerspace haalt open design- en innovatiestudio Magma Nova naar Antwerpen. Magma Nova werkt rond duurzaamheid en doet onderzoek naar het omzetten van afval om tot nieuwe biologisch afbreekbare materialen en producten.

Deze workshop is een inleiding tot het zelf groeien van biomaterialen met behulp van zwammen. Je leert onder andere enkele labotechnieken, recepten en hoe je nadien verder met het materiaal aan de slag kan. Tijdens de workshop zullen deelnemers gebruik maken van mallen om het materiaal vorm te geven. Er zijn mallen beschikbaar en de organisatie biedt ook de kans aan deelnemers om hun eigen mal voor een object naar keuze mee te brengen (vraag hen eerst naar de vereisten).

De workshop wordt gegeven door Magma Nova, een collectief dat onderzoek doet naar toepassingen van levende materialen in architectuur, design en digital manufacturing. Daarnaast zetten ze zich in om kennis over deze biodegradeerbare materialen te verspreiden.

 

Geen voorkennis vereist.
Gratis: maandabonnement ter waarde van 40€

Uur: 15:00 tot 17:00
Inschrijven: via sanne@fabermakerspace.be

Praktische info
Datum: 
25 november 2017
Starttijd: 
15:00
Organisator: 
Faber Makerspace
Locatie: 
Hessenplein 2
2000 Antwerpen
België
Prijs: 

60 euro

Deel deze pagina: