Evenemententerras aanvragen

Wilt u een evenement met een eigen programma organiseren op uw vergunde terras? 

Wilt u een evenement met een eigen programma organiseren op uw vergunde terras? Dit is mogelijk indien u voldoet aan alle voorwaarden via:

Verkorte aanvraag

Wil u op uw terras een eenvoudig/kleinschalig evenement organiseren? Wenst u enkel een tapinstallatie, toestel om voeding te bereiden, televisie of tent te plaatsen? Dat kan met een korte aanvraag als u voldoet aan de volgende voorwaarden. Alles wat u hierbuiten wenst te plaatsen op uw terras (vb. een tapwagen, foodtruck, muziekinstallatie), loopt via een volledige aanvraag.

Dien een verkorte aanvraag in

Volledige aanvraag

Wenst u meer dan alleen een tapinstallatie, voedingsinstallatie, tent of televisietoestel te plaatsen om het evenement op uw terras feestelijk te ondersteunen? Of komt u niet in aanmerking voor de korte aanvraag, dan dient u hiervoor een volledige aanvraag in te dienen. Hierbij vraagt u evenemententoelating aan via het evenementenloket. Uw evenement zal daarbij altijd het open karakter van het horecaterras moeten bewaren en u moet er altijd voor zorgen dat de openbare orde en veiligheid niet in het gedrang komt. Zorg dat uw aanvraag voldoet aan de voorwaarden.

Dien een volledige aanvraag in via een evenemententoelating

Verkorte aanvraag Bollekesfeest 2018

Vanaf dit jaar wil de stad Antwerpen meer inzetten op duurzaamheid. Om een duurzaam stadsfestival neer te zetten zal er op de gehele site gebruik gemaakt worden van herbruikbare bekers en zal er een verbod op plastic wegwerpbekers van kracht zijn.
Indien u een verkorte aanvraag evenemententerras (plaatsen van losse tap) wilt indienen tijdens het Bollekesfeest zullen deze regels ook hier van kracht zijn en zullen er specifieke voorwaarden worden opgelegd. Deze regels zijn enkel van toepassing voor ondernemingen die een evenemententerras aanvragen op de site van het Bollekesfeest (Handschoenmarkt, Grote Markt, Kaasrui, Suikerrui, Groenplaats, Maalderijstraat). 

De voorwaarden voor de verkorte aanvraag Bollekesfeest vindt u hier. Bekijk ook de handleiding en het contract voor gebruik herbruikbare stadsbekers.

Dien een verkorte aanvraag Bollekesfeest 2018 in

Aanvragen kan tot 10 augustus 2018.

Indien u herbruikbare bekers wilt bestellen via de stad Antwerpen kan dat ten laatste op maandag 13 augustus 2018 via bollekesfeest@visitantwerpen.be.

 

Verkorte aanvraag Winter in Antwerpen

Let op! Deze aanvraag, waarin extra voorwaarden worden gesteld, dient alleen te worden ingevuld door ondernemingen die zich op de site van WIA bevinden (Handschoenmarkt, Grote Markt, Suikerrui, Groenplaats). Alle overige ondernemingen die zich buiten deze site bevinden kunnen zich wenden tot de korte aanvraag of volledige aanvraag. Lees voordat u deze aanvraag indient eerst aandachtig de voorwaarden voor de korte aanvraag Winter in Antwerpen.

Dien een verkorte aanvraag Winter in Antwerpen in

Contactgegevens

Francis Wellesplein 1 - 2018 Antwerpen
Tel: 
03 338 65 20

Delen