Intuo: In een aangename omgeving wil iedereen leren

“Als we iets in ons hoofd halen, gaan we ervoor. Als ondernemers, vrienden of snowboarders.” Deze proactieve instelling kenmerkt ook het online B2B-leerplatform dat Gilles Mattelin en Tim Clauwaert ontwikkelen. Bye bye helpdesk, hello Intuo!

Intuo vervangt de helpdesk van een bedrijf door één platform waarop gebruikers alle info over een bepaald product of dienst op een aangename manier terugvinden. Zo krijgen die gebruikers een doelgericht antwoord op hun vragen voor die zich effectief stellen. Vergelijk het met de paperclip in Word, maar dan proactiever en uitgebreider. “Waarom zou je problemen oplossen als je ze ook kan voorkomen”, vraagt Gilles zich luidop af. “Een dokter zegt toch ook liever ‘Ga joggen’ in plaats van ‘Neem een pilletje’?” 

Spannende stress

De vergelijking met de medische wereld komt niet uit de lucht vallen. Gilles en Tim zijn medeoprichters van Medufy, een leerplatform voor dokters. Tim: “Telenet Idealabs geeft ons de kans om Intuo snel te concretiseren door de intense begeleiding van onze mentoren. Als we alles zelf hadden moeten uitzoeken, zouden we veel meer tijd nodig hebben. Op vier maanden zo goed mogelijk worden, daar gaat het om. Dat geeft ons de nodige stress, maar het is spannende stress.” Aangezien de basisversie van het leerplatform bijna klaar is, houden de jonge ondernemers zich nu met andere dingen bezig: Gilles focust op de interne organisatie van Intuo net als videobewerking en -integratie. Tim houdt zich bezig met de marketing en sales.

Gamification

“Je kan de gebruiker van je product niet verplichten om te leren. Maak leren leuk en iedereen wil leren”, zegt Gilles vol overtuiging. “We doen dat door saaie tekstbestanden of presentaties samen te brengen in één toffe leeromgeving. Vervolgens smukken we die info op met goede voorbeelden uit de praktijk, video’s of ander materiaal met een toegevoegde waarde. We ‘gamificeren’ ook een deel van de info, want door een spelelement toe te voegen zijn mensen nog meer geneigd om ergens voor te gaan. Meer nog: het is een van de menselijke driften om de beste te willen zijn.” Tim: “Naast een spelelement kan je ook een community of een certificatiesysteem toevoegen aan je leerplatform, zodat je de gebruikers van je product of dienst op verschillende manieren kan motiveren om te leren.”

Kennisaudit

“Het doel van Intuo is om klanten op een slimme manier te ondersteunen, zodat zij hun gebruikers een doelgerichte én aangename leerervaring kunnen bezorgen. Op die manier zullen die gebruikers ook meer succes boeken met hun product of dienst. Dat is kostenbesparend en verhoogt de tevredenheid van de gebruiker”, zegt Gilles. Tim vult aan: “Op basis van ‘machine learning’ wordt het platform zelfs regelmatig bijgestuurd, waardoor het proactief de juiste informatie zal leveren aan de gebruiker.”

Thema's: 
Deel deze pagina: