Investeren in diamant

De diamanthandel in Antwerpen floreert.

Diamant is het meest begerenswaardige product ter wereld. Antwerpen is het wereldcentrum in de diamanthandel en bewerking. 

Diamantdistrict

Antwerpen is al meer dan 500 jaar een wereldcentrum van de diamant. De diamanthandel in Antwerpen floreert. In een gebied van 1 km² rond het Centraal Station zijn meer dan 2000 bedrijven actief in de diamant- en juwelensector. Van de 30 diamantbeurzen in de wereld zijn er 4 in Antwerpen. Hier wordt 84% van alle ruwe diamant in de wereld verhandeld en 50% van de geslepen diamant.

Antwerpen heeft een lange traditie in de verwerking van ruwe diamant. Voor de bewerking van grote stenen blijft het de meest betrouwbare plek ter wereld. De werknemers hebben er een vakkennis die vaak van vader op zoon is overgegaan.

Dienstverlening

De diamantsector wordt omringd door tal van dienstenleveranciers zoals gespecialiseerde banken en verzekeringsmaatschappijen. Het Diamond Office is een uniek model voor import en export. Het zorgt voor een 'one stop' inklaring van de diamanten. De efficiëntie, transparantie en snelheid zijn ongeëvenaard.

Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) verdedigt de belangen van de industrie. De AWDC zorgt ook voor de begeleiding van diamantairs die zaken willen doen in Antwerpen.

Delen

Thema's