Investeren in logistiek

© Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Stad Antwerpen is dankzij de haven een Europese logistieke draaischijf. Logistieke investeringen zijn daardoor zeer rendabel.

Waar?

De Antwerpse haven is de tweede grootste haven in Europa. Voor bulk is ze de nummer 1, voor containertrafiek de nummer 2. Met 5,4 miljoen m² opslagruimte staat ze aan de top van alle Noord-Westeuropese havens. 

Wat?

De Antwerpse haven heeft een uitgebreid aanbod aan logistieke diensten zoals opslag, verpakken, keuren, reinigen, versnijden, wegen, sorteren, bewerken, labelen en rijpen. Alle soorten goederen kunnen op maat van de klant klaargemaakt worden. Zo vermijdt u overbodige bewerking en transport en kan u de kosten reduceren. Uw goederen worden in optimale omstandigheden bij de eindklant afgeleverd

Waarom investeren?

Centrale ligging 

60% van de Europese koopkracht ligt in een straal van 500 kilometer rond Antwerpen.

Multimodale verbindingen 

Alle Europese en veel intercontinentale bestemmingen zijn direct verbonden met Antwerpen via water (zeeschepen en binnenvaart), spoor en weg. Vooral de snelle verbinding met Duitsland is uitermate belangrijk.

Voordelige douaneregeling

Goederen kunnen in Antwerpen snel en efficiënt ingeklaard worden. Ze kunnen dan vrij in de EU bewegen. Goederen in transit kunnen opgeslagen worden in magazijnen zonder douanekosten. Bedrijven kunnen ook een speciaal statuut verkrijgen waardoor ze genieten van vereenvoudigde douanereguleringen.

Geschoolde werknemers 

In Antwerpen bieden de universiteit en de hogescholen waaronder de Hogere Zeevaartschool uitstekende opleidingen logistiek. Elk jaar studeren tal van competente kandidaat-werknemers af.

Expertise

Antwerpen telt tal van logistieke bedrijven die zich internationaal vertakt hebben, zodat zij een uitstekende wereldwijde service kunnen bieden.

Overheidssteun

Logistiek is in het Vlaams beleid een speerpunt, zodat er vanuit het Vlaams Gewest heel wat ondersteuning wordt gegeven. 

Delen

Thema's