Retail

Stad Antwerpen staat bekend om zijn aantrekkelijk winkel- en horeca-aanbod. Heel wat (internationale) ketens en formules zien Antwerpen als hun favoriete stad om te investeren, niet alleen B2C, maar ook zeker B2B.

Waar?

Het centrum, het Zuid en het Eilandje vormen de thuisbasis voor tal van modehuizen en hoofdkantoren van internationale retailers. De distributie gebeurt vaak via de haven.

De winkels zijn gevestigd in de hele stad. In het centrum zijn de bekendste winkelzones, elk met hun eigen identiteit en sfeer:

  • Centraal Station en China Town
  • Het Eilandje
  • Het Zuid
  • Historisch centrum
  • Meir
  • Modewijk
  • Quartier Latin
  • Spoor Noord
  • Wilde Zee

Wat? 

Vanwege de link van Antwerpen met de fashion en retail en de strategische ligging vestigen zich organisaties over de hele bedrijfslinie in Antwerpen om van daaruit de (internationale) markt te bedienen, te verdelen en te bewerken.

Waarom investeren?

Internationale allure

Antwerpen staat wereldwijd bekend als modestad, onder meer dankzij de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het ModeMuseum. Ontwerpers als Dries Van Noten, Raf Simons, Walter Van Beirendonck en Ann Demeulemeester hebben in de stad hun thuisbasis.

Gevestigde waarden

Antwerpen biedt onderdak aan gevestigde modehuizen zoals Louis Vuitton, Hermes, Zegna, Gucci, Ralph Lauren, Cartier, Armani, Moncler en grote ketens als Forever 21, H&M en Zara. Bovendien zijn concept stores als Ra, YOUR Premium Store en Graanmarkt 13 gevestigd in de stad.

De favoriete vestigingslocatie voor nieuwe retailers 

Maar liefst 40% van de winkelketens verkiest Antwerpen als favoriete Belgische stad en Antwerpen scoort daarmee aanzienlijk beter dan de andere Belgische grootsteden.

De meest populaire shoppingstad van België 

Het kernwinkelgebied wordt jaarlijks door meer dan 12 miljoen bezoekers bezocht.

De ideale locatie voor nieuwe retailconcepten 

Op het snijvlak van de verschillende Europese culturen vormt de stad de ideale testmarkt voor nieuwe producten en concepten.

Centrale afzetmarkt 

In directe (logistieke) verbinding met alle Europese en modehoofdsteden (weg, water, spoor en lucht). 60% van de Europese koopkracht binnen een straal van 500 km rond Antwerpen.

Aantrekkelijke vastgoedprijzen 

Internationaal gezien is er sprake van interessante vastgoedprijzen voor kantoren, warehouses en prime high streets.

De digitale brochure City of Antwerp, City of Retail belicht de troeven van stad Antwerpen.

Delen

Thema's