Strategische kantoorlocaties

De stad Antwerpen is de belangrijkste internationale kantoormarkt in Vlaanderen met een totale vloeroppervlakte van zo’n 1,7 miljoen m². De ambitie is om deze positie verder te verstevigen. 

Waarom investeren en vestigen in Antwerpen?

Antwerpen is centraal gelegen in Europa
Antwerpen is centraal gelegen in West-Europa en brengt bezoekers uit Amsterdam, Brussel, Ruhr, Parijs en Londen in minder dan drie uur in uw kantoor. U kan op één dag de rest van West-Europa bereiken via trein of vliegtuig.

Nieuwe stedelijke ontwikkelingszones en beschikbare investeringslocaties
De stad Antwerpen werkt aan stedelijke ontwikkelingszones, onder andere in voormalig havengebied en industrieel gebied en bereikbare locaties die sterk ontsloten zijn door openbaar vervoer. Deze zones transformeren we in samenspraak met onze partners in aantrekkelijke en klimaatvriendelijke woon-, werk- en vrijetijdslocaties met scholen, zorgvoorzieningen, woningen en ook moderne kantoorgebouwen.

Performante bedrijven in alle stappen van het bouwproces
De Antwerpse regio kent een sterke bouw- en ontwikkelingstraditie. De aanwezigheid van innovatieve bedrijven in alle stappen van het bouwproces leiden tot kwaliteitsvolle projecten.

Ondersteuning door de stedelijke diensten
Antwerpen is Open voor Business en dat dragen de stedelijke diensten uit. Contacteer een van onze medewerkers omtrent uw locatievraag, vergunningentraject of visie op stadsontwikkeling. Daarnaast is er breed aanbod aan fiscale voordelen en investeringssteun voor innovatieprojecten vanuit verschillende overheden.

Betaalbare huur- en koopprijzen
De stad Antwerpen heeft relatief goedkope huur- en koopprijzen voor kantoren in vergelijking met andere steden. Investeerders kunnen er een goede return realiseren.

Strategische kantoorlocaties

Antwerpen Centraal en Diamond District

Het diamantdistrict ligt pal in het levendige centrum met tal van winkels, restaurants en cafés. Het Centraal Station biedt snelle treinverbindingen naar Brussel, Amsterdam en Parijs. U vindt hier een mix van kantoortypes, met kleinere en beveiligde kantoren in de Diamantwijk en nieuwe grote kantoorontwikkelingen rond het Mediaplein aan de achterkant van het Centraal Station.

Berchem

Berchem ligt ideaal aan de rand van de stad, vlakbij het treinstation Antwerpen Berchem, de Antwerpse Ring en Antwerp Airport. U vindt hier kantoren in mooie herenhuizen en nieuwe ontwikkelingen langs het station, zowel Post X en City Link bieden vlakbij nieuwe moderne kantoren aan.

Contact

 

Delen