Kansspelinrichting uitbaten

Wil u een kansspelinrichting uitbaten in stad Antwerpen of een kansspelautomaat plaatsen in uw horecazaak? Dan heeft u een vergunning nodig. Welke aanvraagprocedure u moet volgen, hangt af van het type kansspelinrichting.

Vergunning voor een speelautomaat aanvragen

Om een speelautomaat in uw horecazaak te plaatsen, heeft u een vergunning klasse C nodig. U kan een vergunning voor maximaal 2 speelautomaten aanvragen.

 1. Vraag een ‘advies burgemeester’ aan via dit aanvraagformulier
 2. De stad vraagt advies aan politie en de burgemeester levert een advies af.
 3. Met dit advies vraagt u bij de Kansspelcommissie een vergunning 'klasse C' aan.

Stad Antwerpen aanvaardt enkel digitale aanvragen via bovenstaand e-formulier voor het ‘advies burgemeester’. Aanvragen verstuurd via de post, worden niet behandeld en  worden teruggestuurd.

Vergunning voor een wedkantoor aanvragen

 1. Let erop dat de door u gekozen locatie op minstens 1000 m wandelafstand ligt van andere vergunde wedkantoren. Een lijst van de vergunde wedkantoren vindt u op de website van de Kansspelcommissie. Er mag op de locatie binnen een straal van 250 meter (te meten vanaf de toegangsdeur) geen school, jeugdhuis of lokaal van een jeugdvereniging gevestigd zijn.
 2. Vraag een vergunning 'klasse F2' bij de Kansspelcommissie
 3. Vraag een uitbatingsvergunning aan.
 4. Een hernieuwing voor kansspelen vraagt u aan via het volgend formulier.
  Vraag hier een hernieuwing voor kansspelen aan

Vergunning voor een lunapark of automatenhal aanvragen

 1. Vraag via handhaving.uv@antwerpen.be een advies van de burgemeester waaruit blijkt dat aan alle wettelijke voorwaarden is voldaan voor de exploitatie van een kansspelinrichting 'klasse II'. 
 2. Sluit een convenant met stad Antwerpen. Dit doet u door een aangetekende brief te sturen naar de burgemeester t.a.v. Maatschappelijke Veiligheid, Toezicht en handhaving.
 3. De vergunning zelf vraagt u aan bij de Kansspelcommissie.
   

Contactgegevens

Tel: 
03 338 66 88

Via telefoon: elke werkdag van 9 tot 12 uur

 

Delen

Sectoren

Thema's