Juridisch advies

Veel juridische stappen kan u zelf ondernemen, zoals uw bedrijf benoemen of een handelsmerk claimen. Maar wanneer het juridisch complexer wordt, is een advocaat geen overbodige luxe. Bijvoorbeeld wanneer u:

  • een juridische bedrijfsentiteit vormt;
  • een patent of octrooi aanvraagt;
  • in een rechtszaak betrokken bent;
  • een fusie of overname overweegt.

Via www.advocaat.be kan u een geschikte advocaat zoeken.

Boekhouding

Als ondernemer houdt u natuurlijk de vinger aan de pols van uw financiën: u betaalt belastingen, beheert uw cashflow en waakt over elke euro in uw onderneming. De financiële administratie die daarmee samenhangt, kan u zelf doen – al is het zeker een goed idee om eerst een opleiding boekhouden te volgen. U kan er ook voor kiezen om een boekhouder in te schakelen.

Verzekeringen

Elk bedrijf doet er goed aan om zich te verzekeren tegen onvoorziene gebeurtenissen zoals brand, ongevallen of diefstal. Op die manier beperkt u de financiële gevolgen van zulke tegenslagen.

Hier leest u welke verzekeringen u als zelfstandige ondernemer het beste afsluit.

Netwerken met andere ondernemers

Uw collega-ondernemers krijgen te kampen met dezelfde uitdagingen als uzelf. Er bestaan verschillende actieve netwerken en netwerkorganisaties waar u in contact komt met andere ondernemers in uw sector of regio. Ook bij de organisaties zelf kan u terecht voor hulp en advies.

Hier ontdekt u welke netwerken er in Antwerpen actief zijn.

Personeel vinden

Uw onderneming groeit als kool en u hebt uw handen meer dan vol. Wanneer is het moment gekomen om personeel in dienst te nemen? Voor kleine ondernemers betekent het een grote kost en dus ook een risico om een medewerker aan te werven. Maar tegelijk is het ook een kans om als bedrijf een groeispurt te nemen. Hier leest u meer over zoeken naar personeel.

Deel deze pagina: