Checkpoint Diamond

Wie een diamant of een juweel met diamanten gekocht heeft in een Antwerpse zaak zonder het kwaliteitslabel ‘Antwerp’s Most Brilliant’, kan die voortaan snel en gratis laten checken op echtheid en kwaliteit. De stad stelde hiervoor een juwelier aan als ‘Checkpoint Diamond’. De installatie van dit controlepunt sensibiliseert en beschermt consumenten én ontmoedigt malafide handelaars.

Praktisch
Checkpoint Diamond @ Orsini Diamonds, De Keyserlei 32, 2018 Antwerpen | elke weekdag en zaterdag open van 10 tot 18 uur, en op zondag van 11 tot 17 uur
 

Antwerp's Most Brilliant

Om de consument met vertrouwen te laten kiezen uit het grote aanbod aan diamanten en juwelen in Antwerpen is er het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant, een initiatief van de stad Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre (AWDC). Het Antwerp's Most Brilliant-label biedt consumenten en bezoekers meer zekerheid en versterkt het imago van Antwerpen als werelddiamantcentrum en creatieve stad. 

Lees hoe je Antwerp's Most Brilliant wordt op ondernemeninantwerpen.be/diamant

Innovatietrajecten in de diamantsector

Diamantbedrijven en juweliers zetten in deze veranderende economie de nodige stappen om future-proof te worden. Ze zoeken uit hoe ze kunnen inspelen op de versnelde digitalisering en stellen hun bestaande business modellen en –processen in vraag.

De stad stimuleert deze innovatiebeweging en ondersteunt bedrijven die initiatief nemen om hun huidige business model onder de loep te nemen door ze in contact te brengen met experten. En financiert vernieuwende projecten die, waar mogelijk, impact genereren voor de hele diamantsector.

Ondersteuning voor je innovatieproject? Lees meer op ondernemeninantwerpen.be/diamanteninnovatie

Nieuw ASSURE-lab in Antwerpen valideert toestellen die natuurlijke van synthetische diamant onderscheiden

Synthetische diamanten zijn aan een opmars bezig. Niets mis mee, maar wanneer een klant een natuurlijke steen wil kopen, moet de verkoper zekerheid over de authenticiteit kunnen bieden. Enter het  ASSURE-lab van UAntwerpen, waar toestellen die natuurlijke van synthetische diamant onderscheiden, gevalideerd worden.

De klant wil uiteraard weten of het om een natuurlijke steen of een synthetische steen gaat. Die zekerheid wil ook de Natural Diamond Council (NDC) bieden. Dat is de reden waarom het ASSURE-programma werd ontwikkeld en gezien het succes, heeft de NDC verdere geïnvesteerd om de klant heldere en accurate informatie over de herkomst en de kwaliteit van de diamant te kunnen geven.

Er zijn al screeningstoestellen op de markt en nieuwe apparaten zijn in ontwikkeling. Maar niet elk toestel beantwoordt aan de veeleisende criteria van het ASSURE-programma. Een ASSURE-lab test en valideert screeningstoestellen volgens het ASSURE-programma. Doorstaat het toestel de test, dan wordt het ASSURE-testcertificaat voor een diamond verification instrument uitgereikt.

Nu is er - als eerste in Europa - een ASSURE-lab opgestart door UAntwerpen in BlueApp te Blue Gate, Antwerpen.

Deel deze pagina: