Wat?

Antwerpen heeft een lange traditie in de verwerking van ruwe diamant. Voor de bewerking van grote stenen blijft het de meest betrouwbare plek ter wereld. De werknemers hebben er een vakkennis die vaak al generaties in de familie wordt doorgegeven.

Waar?

De diamanthandel van Antwerpen concentreert zich op een oppervlakte van één vierkante kilometer rond het station Antwerpen-Centraal. Op die kleine oppervlakte zijn meer dan 2000 bedrijven actief in de diamant- en juwelensector. Van de dertig diamantbeurzen in de wereld zijn er vier gevestigd in Antwerpen. Hier wordt 84 procent van alle ruwe diamant in de wereld verhandeld en 50 procent van de geslepen diamant.

Waarom investeren?

Vlotte dienstverlening

Rond de diamantsector werken er tal van dienstenleveranciers zoals gespecialiseerde banken en verzekeringsmaatschappijen.

Efficiënte handel

Het Diamond Office declareert elke diamant voor import en export. De efficiëntie, transparantie en snelheid van deze instantie zijn ongeëvenaard.

Ondersteuning voor ondernemers

Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) verdedigt de belangen van de industrie. De AWDC zorgt ook voor de begeleiding van diamantairs die zaken willen doen in Antwerpen.

Deel deze pagina: