Wat?

Alle denkbare logistieke diensten zijn in Antwerpen aanwezig: opslag, verpakken, keuren, reinigen, versnijden, wegen, sorteren, bewerken, labelen, rijpen enzovoort. Daardoor worden goederen precies op maat van de klant klaargemaakt en getransporteerd, zonder overbodige bewerking of complex transport. Dankzij die hoge efficiëntie vermijdt u hoge kosten en komen goederen in topconditie bij uw eindklant aan.

Waar?

De Antwerpse haven is de tweede grootste haven in Europa. Ze is dé belangrijkste haven voor bulkgoederen en nummer twee voor containertrafiek. Met 5,4 miljoen vierkante meter opslagruimte staat ze aan de top van alle Noordwest-Europese havens.

Waarom investeren?

Welvaart

Zestig procent van de Europese koopkracht ligt in een straal van vijfhonderd kilometer rond Antwerpen.

Multimodale verbindingen

Alle Europese en veel intercontinentale bestemmingen zijn direct verbonden met Antwerpen via water (zeeschepen en binnenvaart), spoor en weg. Vooral de snelle verbinding met Duitsland is een belangrijk voordeel.

Voordelige douaneregeling

De inklaring van goederen in Antwerpen – en van daaruit naar de rest van de EU – verloopt snel en efficiënt. Goederen in transit kunnen opgeslagen worden in magazijnen zonder douanekosten. Via een speciaal statuut kunnen bedrijven genieten van vereenvoudigde douanereguleringen.

Geschoolde werknemers

De universiteit en de hogescholen van Antwerpen, waaronder de Hogere Zeevaartschool, bieden uitstekende logistieke opleidingen aan. Elk jaar studeert een nieuwe, competente generatie kandidaat-werknemers af.

Expertise

De logistieke bedrijven van Antwerpen hebben een sterke internationale aanwezigheid en bieden een uitstekende wereldwijde service.

Overheidssteun

De logistieke sector is een speerpunt in het Vlaamse economische beleid. De sector wordt goed ondersteund vanuit het Vlaams Gewest.

Deel deze pagina: