Waar?

Tal van modehuizen en hoofdkantoren van internationale retailers noemen Antwerpen thuis. Ze zijn vooral gevestigd in het historische stadscentrum, het Zuid en het Eilandje en maken gebruik van de nabijheid van de haven voor hun distributie.

Winkelen kan dan weer in de hele stad. Het centrum telt een heel aantal bekende winkelzones, elk met hun eigen identiteit en sfeer: het Centraal Station en China Town, het Eilandje, het Zuid, het historische centrum, de Meir, de modewijk, het Quartier Latin, Spoor Noord en de Wilde Zee.

Waarom investeren?

Internationale allure

Antwerpen staat wereldwijd bekend als modestad, onder meer dankzij de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het ModeMuseum. Ontwerpers als Dries Van Noten, Raf Simons, Walter Van Beirendonck en Ann Demeulemeester hebben in de stad hun thuisbasis.

Gevestigde waarden

Antwerpen biedt onderdak aan gevestigde modehuizen zoals Louis Vuitton, Hermes, Zegna, Gucci, Ralph Lauren, Cartier, Armani, Moncler en grote ketens als Forever 21, H&M en Zara. Concept stores zoals Ra, YOUR Premium Store en Graanmarkt 13 stellen zelf een aanbod samen voor de veeleisende shopper.

Favoriete locatie voor retailers

Maar liefst veertig procent van de winkelketens noemt Antwerpen als favoriete Belgische stad voor retail. Antwerpen scoort daarmee aanzienlijk beter dan de andere Belgische grootsteden.

Populaire shoppingstad

Jaarlijks passeren meer dan 12 miljoen bezoekers door het centrale winkelgebied van Antwerpen.

Ideale locatie voor nieuwe retailconcepten

Een veelzijdige, multiculturele stad als Antwerpen is de ideale testmarkt voor nieuwe producten en concepten.

Centrale afzetmarkt

Antwerpen is uitstekend verbonden met de rest van Europa en haar modehoofdsteden. Transport verloopt over de weg, het water, spoorwegen en luchtvaart. Zestig procent van de Europese koopkracht bevindt zich binnen een straal van vijfhonderd kilometer rond Antwerpen.

Aantrekkelijke vastgoedprijzen

Kantoren, magazijnen en ‘prime high street’-winkellocaties zijn in Antwerpen relatief betaalbaar.

Deel deze pagina: