Uw handelspand renoveren

De stad Antwerpen ondersteunt u met een toelage wanneer u uw handelspand renoveert. Als uitbater of eigenaar kan u deze toelage aanvragen wanneer u de voorgevel of een commerciële ruimte renoveert.

De renovatie van de gevel houdt bijvoorbeeld in dat u de ramen en deuren vernieuwt of de voorgevel reinigt, opnieuw bepleistert of verft. De toelage voor de renovatie van een commerciële ruimte kan u gebruiken voor behang- en schilderwerk, een nieuw plafond of vloer, pleisterwerk, verlichting of een vaste installatie zoals een toonbank.

Bekijk hier het overzicht van de verschillende toelages of vraag meteen uw renovatietoelage aan.

Bouwen en verbouwen

Plant u een meer ingrijpende verbouwing, bouwt u bij of wil u een compleet nieuw pand bouwen? Dan is de kans groot dat u daarvoor een stedenbouwkundige vergunning nodig hebt en een milieuvergunning. Lees verder over de nodige vergunningen wanneer u bouwt of verbouwt.

Energiebesparing

Investeren in een energiezuinig pand betekent een forse besparing op de lange termijn. U ziet uw energierekening dalen en dat geld kan u goed gebruiken voor uw kernactiviteiten.

Op www.samenklimaatactief.be vindt u energietips en concrete voorstellen om uw onderneming energiezuiniger te maken. U leest er hoe u groene stroom aankoopt, een slimme thermostaat gebruikt, daken of leidingn isoleert en zelf duurzame energie opwekt.

Nog meer advies over duurzaam bouwen en verbouwen leest u bij het EcoHuis Antwerpen. U vindt er ook een overzicht van de premies en subsidies die u kan aanvragen bij energiebewuste ingrepen.

Op zoek naar een ander pand?

Hebt u een locatie op het oog voor een (nieuwe) vestiging? Dan staat de Investdesk van de stad Antwerpen voor u klaar. U kan er terecht voor allerlei info:

  • Het beleid van de stad en de kansen die er bestaan voor ondernemingen;
  • Stadsontwikkelingsprojecten die voor u interessant kunnen zijn;
  • Gegevens die uw keuze voor een locatie kunnen beïnvloeden zoals cijfers over economie, socio-demografie, tewerkstelling en het winkel- en horeca-aanbod.

De Investdesk begeleidt ondernemers bij de aanvraag van de nodige documenten zoals milieu- en bouwvergunningen, planologische attesten, erfgoed en andere administratie. Waar nodig verwijst de dienst u door naar de bevoegde stadsdiensten.

Investdesk doet niet aan locatiebemiddeling, maar brengt u wel in contact met vastgoedbedrijven die gespecialiseerd zijn in bedrijfslocaties.

U kan de Investdesk bereiken via invest@stad.antwerpen.be. Ook het loket Stedenbouw helpt u graag verder.

Deel deze pagina: