‘Door mijn vaste job kan ik nu plannen maken’

Michael (35) startte in het voorjaar van 2016 als een van de vijftig werkervaringsklanten bij Katoen Natie. Hij is er nu een jaar en twee weken aan de slag als logistiek medewerker. Eind mei kreeg hij een vast contract.

Michael: ‘Vier jaar geleden kwam ik uit Ghana naar België. Ik schreef me meteen in bij de VDAB, maar het lukte me niet om zo een geschikte job te vinden.
Via de VDAB kwam ik bij het OCMW terecht. Mijn begeleider stelde me een job als magazijnier voor, en ja dat wou ik wel proberen. 
Na de testen bij het OCMW nodigde Katoen Natie mij uit voor een sollicitatiegesprek en enkele testen. Daarna kreeg ik bij het OCMW een tweedaagse opleiding en een medische goedkeuring. Veertien dagen later was ik aan het werk.’

Stap voor stap meer verantwoordelijkheid

‘Ik maak bestellingen klaar voor levering. Ik ben begonnen met het lossen van goederen, maar stilaan krijg ik meer verantwoordelijkheid.

Alles was nieuw voor mij. Intussen behaalde ik een attest voor het bedienen van een transpalet. En over een maand volg ik een opleiding tot heftruckchauffeur.
Mijn sterkste troef? Ik ben gemotiveerd en werk nauwgezet. Ik bereik graag een vooropgezet doel.’

De collega’s zijn het leukste aan de job. Het ploegenstelsel was wel even wennen, maar nu vind ik het prima. Ik kan dingen plannen en dat is handig, want ik zorg alleen voor mijn twee kinderen van vijf en zeven.’

Een dag op het werk is een dag minder piekeren

‘Als ik thuis zit, begin ik te piekeren en lijkt alles veel moeilijker. Het is beter om bezig te zijn.

Op mijn achttiende droomde ik ervan om dokter te worden, maar mijn vader vond die opleiding veel te lang, dus studeerde ik voor telecomingenieur.

Ik wil graag verder studeren. Toen ik hier pas was, probeerde ik mijn masterdiploma in computerwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen te behalen. Maar toen mijn kinderen aankwamen ben ik gestopt, omdat het te zwaar was. Die studie zou ik graag nog afmaken.’

 

Lees meer over het inzetten van artikel 60 in uw bedrijf

Deel deze pagina: