‘Hire a Creative’ voor professionele online productfoto’s

Productfotografie voor Juwelenhuis Ruys bij Spot-on

‘Hire a Creative’ brengt ondernemers samen met de juiste creatieve professionals die voor een budget van € 750 [*] praktische opdrachten uitvoeren. Je kan beroep doen op Antwerpse fotografen, copywriters, grafisch vormgevers, contentcreators, webdesigners, ruimtelijke vormgevers, illustratoren, typografen, en social media advisors. Zij bieden elk een creatief pakket aan in hun eigen vakgebied. Bedrijven uit Antwerpen krijgen bovendien een kortingsvoucher van de stad, ter waarde van € 500.

Juwelier Ruys op zoek naar productfoto’s

Jean van der Haegen van Juwelenhuis Ruys in Antwerpen was op zoek naar professionele productfotografie om de kwaliteit, de details en het design van de juwelen in mooie beelden te tonen aan klanten en bezoekers van zijn website. Hij wilde studiofoto’s van nieuwe juwelen, om deze te publiceren op de website en te promoten via instagram.

“Ik zocht een fotograaf met de juiste expertise maar betaalbaar, iemand waarmee ik vlot zou kunnen samenwerken.” Jean van der Haegen

Matching via ‘Hire a Creative’

En dat is nu net wat ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. doet: Antwerpse ondernemers verbinden met de juiste creatieve professional. Voor elke opdracht zit er immers veel creatieve expertise in Antwerpen. Deze professionals worden voorgesteld tijdens ‘Hire a Creative’. Zij bieden een pakket aan voor € 750, zodat de ondernemer vooraf weet wat hij mag verwachten.

Spot-on fotografeert het beeld dat de klant in zijn hoofd heeft

Voor Juwelenhuis Ruys werd een match gevonden met Spot-on, die binnen hun expertise ook productfotografie aanbieden en bovendien vlakbij gevestigd zijn. Voor ‘Hire a Creative’ hebben zij een basisofferte opgemaakt die een halve dag fotografie en nabewerking inhoudt. De opdracht kan dus 20 studiofoto’s van producten zijn maar ook één of drie foto’s met de nodige styling of make-up.

“Voor ‘Hire a Creative’ denken we een beetje omgekeerd”, vertelt Anneleen Van Giel van Spot-on. “Meestal geven bedrijven ons een opdracht en zetten wij daar een budget tegenover. Maar voor ondernemers die vertrekken vanuit het beschikbare budget, werken wij nu ook een opdracht uit.

Nog vaak wordt onderschat hoe technisch professionele fotografie is. Het gaat over de reflectie, het logo juist in beeld brengen of een perfecte uitlichting. Voor food- of persbeelden maken wij eerst meerdere foto’s: de achtergrond, het etiket en het product zelf, om uiteindelijk het ideale beeld te creëren. De kunst zit hem niet alleen in een goeie foto maken, ook de nabewerking is superbelangrijk.

“Wat wij doen, is het beeld uit het hoofd van de klant halen en als foto realiseren.” Anneleen Van Giel

Het moet ook niet altijd een perfect afgelikt beeld zijn, het is wat de klant wenst. Wij werken in een studio of zoeken de perfecte locatie. Uiteindelijk is een foto teamwork van achtergrond en styling of make-up, met het product als centraal model.

Schrijf je NU in voor 'Hire a Creative' en je krijgt een voucher van de stad

Heb jij ook een opdracht voor een creatieve professional en is je beschikbaar budget gekend? ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. matcht je met Antwerpse fotografen, copywriters en grafisch vormgevers, contentcreators, webdesigners, ruimtelijke vormgevers, illustratoren, typografen, en social media advisors. Het is maar wat je nodig hebt.

Schrijf je hier in

[*] Bevindt jouw bedrijf zich op het grondgebied van stad Antwerpen (Antwerpen, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem en Wilrijk), dan ontvang je een tegemoetkomingsvoucher van € 500 voor de factuur van het creatief bureau of de freelancer. Ja, je betaalt dus zelf maar € 250. Deze voucher is een corona-steunmaatregel van stad Antwerpen, als onderdeel van het relancebeleid. Mail naar thijs.deceuster@antwerpen.be voor meer info.

Deel deze pagina: