“Antwerpen stimuleert jonge ondernemers”

foto's: Jokko Fotografie

Jong en zin om ondernemersschoenen aan te trekken? Daar weet Antwerpen al jaren raad mee. Op het kickoff-event 'Experience Entrepreneurship' ontdekten studenten en jongeren waarom sommige starters het ver schoppen. De Kleine Kauwenberg bood plaats aan het kruim van het Antwerpse ondernemerstalent én hun professionele begeleiding.

Vanaf dit academiejaar bundelen immers stad Antwerpen, de Antwerpse hoger onderwijsinstellingen, jongerenwerking KAVKA, studentenvereniging SINC en ondernemersorganisatie VOKA hun krachten onder de noemer ‘TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE’. Het doel is om alle jongeren in de stad te informeren, ondersteunen en motiveren tot ondernemerschap. Dit met de steun van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) en en het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen.


Takeoffantwerp Alliance

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters? Aanwezig. Robert Voorhamme, voorzitter van de Associatie van Antwerpse Universiteit en Hogescholen? Ook aanwezig. Hoog bezoek dus op het kickoff-event 'Experience Entrepreneurship', op dinsdagavond 11 oktober in de Kleine Kauwenberg. Zelfs radiozender MNM tekende present, met een live-uitzending waarin jongeren hun ondernemersideeën voor heel Vlaanderen pitchten. Wij haalden dan weer Marie Schoeters voor de micro, project manager student entrepreneurship bij stad Antwerpen . “De stad Antwerpen haalt het onderste uit de kan om haar jonge ondernemers te stimuleren en te vormen. Bij TAKEOFFANTWERP volgen ze workshops of nemen ze zélf het initiatief om ideeën te ontwikkelen. Op deze kickoff bieden we infosessies aan, en laten we jonge ondernemers hun bedrijfjes voorstellen. Zijn er bezoekers die óók hun idee willen ontwikkelen? Dan vinden ze hier de organisaties die hen daarin begeleiden.”


Studentenorganisatie SINC mag zichzelf gerust apart noemen. Geen cantussen, geen TD's, geen studentendopen. Mede-oprichter en voorzitter Chaim Finizola kijkt verder dan het studentenleven. “SINC staat voor 'Students for Innovation and Cooperation'. Inspireren, activeren en informeren over ondernemerschap, daar staan we voor. We organiseren events en meetings, laten experten workshops geven en verwijzen studenten eventueel door grotere organisaties”.

Grote voet


En de jonge ondernemers zélf? Die waren ook aanwezig op de kickoff. In overvloed, zelfs. Met Chestnote geef je jouw digitale berichten een gepersonaliseerde strik, met de website sportr.be van SINC- voorzitter Chaim Finizola en SINC eventmanager Thierry d’Haenens ontdek je alle sportclubs in je buurt, en met 'Quick 'n Easy Chicken' van Max Seminck proef je vacuüm verpakte kipgerechten in vijf verschillende sausjes. Klaar om Antwerpen te veroveren. Of zelfs verder, zoals GrandEleganza bewijst. Met haar webshop focust Charlotte De Ridder op de grotere damesschoen. Zij heeft al klanten over heel België én Nederland. “De doorsnee schoenwinkel verkoopt maximum tot maatje 41. Terwijl dat bij mij de kleinste schoenmaat is. Ik reis geregeld naar Milaan om mijn stock aan te kopen. En die neemt ondertussen flink wat plaats in.” Welke markten wil Charlotte nog veroveren? Ze ziet Duitsland wel zitten, en denkt dat Scandinavië veel kansen biedt. Waarom? “Daar hebben vrouwen de grootste voeten van Europa.”


Thema's: 
Deel deze pagina: