“Bijzonder om een diamant te vinden waar leven in zit”

Vier generaties. Zo lang zit de familie Van Camp al in het diamantvak, en de afgelopen twintig jaar baat de familie ook juwelenzaak Orogem uit. De juwelen die u daar ziet, worden in eigen huis ontworpen en gemaakt, op vraag van klanten of als onderdeel van de eigen collectie. De rode draad? Bijzondere stenen die tot de verbeelding spreken.

Op zoek naar wat de Antwerp’s Most Brilliant-juweliers drijft en inspireert, legden we hen de Proust-vragenlijst voor. Met vijf van hun antwoorden laten ze u binnenkijken in hun zaak én hun gedachtewereld.

Wat betekent voor u volmaakt geluk?
“Geluk kan voor mij in een klein moment zitten. Zo’n moment waarop alles samenkomt en je voelt: dit klopt. Neem nu een diamant. Je kan twee stenen hebben met een identiek certificaat, en toch zit er in één van de twee meer vuur, meer leven. Het is altijd weer bijzonder wanneer ik zo’n steen vind. Met zulke speciale exemplaren maakt onze ontwerpster dan een uniek juweel.”

Op welke eigenschap van uzelf bent u het meeste trots?
“Ik ben een doorzetter. Toen ik als jonge scholier al besliste dat ik mee in de zaak van mijn ouders wilde stappen, vonden zij dat maar niets. Ze hebben zich er zelfs echt tegen verzet. Maar ik ging niet graag naar school, wilde niet studeren en was gebeten door het werk van mijn vader. Ik kwam graag kijken terwijl hij aan het werk was. Mijn besluit stond vast en eigenlijk konden ze wel een extra paar handen gebruiken. Intussen zijn we twaalf jaar verder en ik denk niet dat ze het zich beklagen.” (lacht)

Wat is voor u een klein pleziertje of een geheim geneugte?
“Doe mij maar een avond in goed gezelschap met een goed glas wijn. Ik ben geen wijnkenner, hoor. Maar de gezelligheid van zo’n moment, en daar een lekker wijntje bij: genieten.”

Wat is uw grootste verwezenlijking?
“De voortzetting van de familiezaak. Mijn voorouders waren diamantslijpers in de Kempen. Mijn vader is zelf begonnen als diamanthandelaar en besloot twintig jaar geleden om ook juwelen te maken met de steentjes waar hij iets speciaals in zag. Toen ik in de zaak wilde stappen, maakten mijn ouders zich zorgen dat de diamantmarkt achteruit zou gaan. Maar ik doe dit werk met passie, en mijn doorzettingsvermogen helpt ongetwijfeld ook.”

Wat is uw motto?
“Als je er niet dood van gaat, word je er alleen maar sterker van. Dan bedoel ik vooral: je kan pech hebben, het kan eens tegenzitten, maar je moet toch verder. Niet opgeven, daar komt het altijd op neer.”

Lees meer over Antwerp's Most Brilliant

Sectoren: 
Deel deze pagina: