“Blijven doorgaan om de diamantstad te promoten”

Al meer dan dertig jaar is DiamondLand een vaste waarde in de Antwerpse diamantwijk. DiamondLand heeft een exclusieve collectie diamanten sieraden en een atelier waarin juwelen ontworpen worden en organiseert gratis rondleidingen in zestien talen. CEO Errol Hotie heeft sinds vier jaar de touwtjes in handen na de overname door Royal Coster Diamonds uit Amsterdam.

Op zoek naar wat de Antwerp’s Most Brilliant-juweliers drijft en inspireert, legden we hen de Proust-vragenlijst voor. Met vijf van hun antwoorden laten ze u binnenkijken in hun zaak én hun gedachtewereld.

Op welke eigenschap van uzelf bent u het meest trots?
“Mijn rust en mijn mensenkennis. Belangrijk bij klanten, maar zeker ook bij ons personeel. Ons team bestaat uit verschillende nationaliteiten, waar de aanpak per cultuur verschilt. Rust uitstralen en mensen goed kunnen inschatten, komt hier goed van pas.”

En op welke eigenschap het minst?
“Ik ben soms te bescheiden. Als het niet hoeft, sta ik niet op de voorgrond. Als iemand het beter weet en mijn idee is dat er toch geen deal uit voortkomt, dan laat ik het voor wat het is.”

Wat is uw grootste verwezenlijking?
“Daar waar ik nu ben en hoe ik er ben gekomen. Na de middelbare school heb ik via een traject van jaren waarin ik werkte en studeerde mijn Bachelor bedrijfseconomie gehaald, een doctoraal economie, een postdoctorale studie accountancy en uiteindelijk werd ik beëdigd tot register accountant. Daarnaast sportte ik veel, ik leerde mijn vrouw Usha kennen, kreeg kinderen ... Er waren te weinig uren in een dag, maar met doorzetten en de steun en het meewerken van Usha lukte heel veel.”

Wat is uw meest opvallende eigenschap?
“Ik ben vrolijk en toegankelijk, er is altijd een lach op mijn gezicht: dat is misschien wat de mensen aantrekt om sneller in gesprek met mij te gaan. Ik behandel elke medewerker hetzelfde en respecteer eenieder voor zijn/haar inbreng voor het bedrijf.”

Met welke historische figuur zou u het goed kunnen vinden en waarom?
“007. Elk probleem weet hij op te lossen. Ook dat proberen wij, hoe lastig of moeilijk de afgelopen jaren ook waren voor Antwerpen, na de aanslagen, en dus voor ons … we blijven doorgaan om de diamantstad te promoten en om goede zaken te doen.”

 

Lees meer over Antwerp's Most Brilliant

Deel deze pagina: