“Contacten met andere bedrijven zijn een enorme meerwaarde voor onze interne werking”

Annelies Grietens in Fosbury & Sons

In Antwerpen vind je tientallen gedeelde werkplekken. Deel 3: Fosbury & Sons in Berchem. Annelies is country manager België voor het themapark Efteling en verkiest coworken omdat het “een enorm gevoel van verbondenheid creëert.”

In Antwerpen vind je tientallen gedeelde werkplekken. Wat zijn de voordelen ervan? In deze reeks vertellen ondernemers vertellen waarom ze werken in een Antwerpse coworkingruimte.
Deel 3: Fosbury & Sons in Berchem. Annelies is country manager België voor het themapark Efteling en verkiest coworken omdat het “een enorm gevoel van verbondenheid creëert.”

Werken voor een Nederlands themapark kan perfect vanuit Antwerpen, dat bewijzen Annelies Grietens en haar 4 collega's. Ze coworken dagelijks bij Fosbury & Sons in Berchem om van hieruit de sales- en marketingstrategie voor het park te bepalen. 

“Efteling is een heel authentiek bedrijf met een zelfstandige werking. Toch willen we het meest kwalitatieve pretpark en resort van Europa worden. Ons kleine team zat eerst op een eigen kantoor in het centrum van Antwerpen, maar dat leek meer op een kmo omdat we alles zelf regelden: we misten die overkoepelende structuur. Sinds 2018 coworken we bij Fosbury & Sons, wat voor ons de perfecte oplossing was: deze plek bood ons een gastvrije en stabiele werkomgeving

Interactie zorgt voor kruisbestuiving

“Fosbury & Sons biedt ons de perfecte infrastructuur: alles wordt geregeld waardoor onze focus terug op de job ligt. Onze buitenlandse collega’s komen regelmatig langs om te vergaderen. Er zijn trouwens tal van onderlinge contacten met de andere bedrijven, wat onze werking versterkt. Dit sociale aspect wordt onderschat: er is constant interactie, al is het maar aan de koffieautomaat. Raad en input vragen aan andere coworkers uit dezelfde sector levert heel wat professionele inzichten op: hun oordelingsvermogen is anders dan de collega’s op het hoofdkantoor. Deze vorm van kruisbestuiving heeft een flinke meerwaarde.”

Coworking is dus ook voor grotere bedrijven een vooruitstrevende oplossing. Het biedt structuur aan lokale teams en verbetert daarnaast niet enkel de werk-privébalans, maar levert ook directe kruisbestuiving op. De ongedwongen interactie met professionals uit andere bedrijven zorgt zo voor unieke inzichten.

   Corona-info

Na het versoepelen van de Coronamaatregelen is Fosbury & Sons meer dan ooit beschikbaar om te coworken. Onder de noemer ‘RELAY’ zoeken ze tijdens deze abrupte overgang naar een nieuwe balans tussen flexibiliteit, veiligheid en sociaal contact. Hun open en privéruimtes zijn aangepast met extra open plaatsen om de afstand te respecteren zonder in te boeten aan het sociale, warme karakter van Fosbury & Sons. 

  • Papieren onderleggers en desinfecterende spray garanderen een nette overgang tussen verschillende gebruikers. 
  • Elke bezoeker kan op voorhand de vrije plaatsen bekijken en reserveren: zelfs de privékantoren zijn nu per dag af te huren. 
  • De aanwezige catering kan je vlot online bestellen.
  • Met een verbeterde internetverbinding zijn stabiele conference calls en zelfs grotere livestreams mogelijk voor iedere gebruiker.

Info

Ook op zoek naar een coworkingruimte in Antwerpen? Wij bundelden ze in dit overzicht van coworkingplekken.

deel 1, Bar d'Office

deel 2, Mundo-A

 

Deel deze pagina: