“Dankzij deze coaching is het zelfvertrouwen van onze chauffeurs enorm gestegen.”

Yasmine en Karim – De Antwerpse Rolkar bouwt inclusief ondernemen uit met taalcoaching

Inclusief ondernemen. Ooit begon De Antwerpse Rolkar ermee uit noodzaak, vandaag is het onlosmakelijk verbonden met hun DNA. De keuze om taalcoaching in te zetten voor hun medewerkers is daar een mooie illustratie van. Coördinator Yasmine en chauffeur Karim vertellen er meer over.

De Antwerpse Rolkar biedt al ruim dertig jaar aangepast vervoer aan. Ervaren chauffeurs brengen personen met een mobiliteitsbeperking naar onder meer een doktersafspraak, naar een familiefeest, of naar de luchthaven voor de jaarlijkse vakantie.

“Al heel lang richten we ons op inclusief ondernemen”, vertelt coördinator Yasmine Voet. “In het begin uit noodzaak, omdat we een tekort aan middelen hadden om vaste chauffeurs in dienst te nemen. Zo kregen we de mogelijkheid om werkervaringsklanten te werk te stellen via stad Antwerpen. Gaandeweg is dat uitgebreid naar stageplekken, Individuele Beroepsopleidingen en nog veel meer.

Ondertussen is het een van onze missies geworden: we willen alle mensen een eerlijke kans geven op de reguliere arbeidsmarkt. En dat sluit mooi aan bij onze andere missie: iedereen heeft recht op vervoer.”

“In het begin kozen we voor inclusief ondernemen uit noodzaak."

Taalbarrière

“Een groot deel van onze chauffeurs heeft moeilijkheden om vlot Nederlands te praten”, zegt Yasmine. “Daar wilden we iets aan doen, want die taalbarrière zorgt voor onzekerheid, zowel bij onze collega’s als  bij onze klanten. Daarom hebben we gekozen om onze chauffeurs taalcoaching te laten volgen bij I-Diverso. Want we hebben geleerd dat je alleen maar vertrouwen in een taal krijgt als je die taal elke dag probeert te spreken.”

Veel meer vertrouwen

Karim was een van de deelnemers aan de taalcoaching. “Ik kom uit Syrië en ben nu bijna acht jaar in België. Ik spreek verschillende talen: Arabisch, Engels, een beetje Frans en nu ook Nederlands. Maar die laatste is zeker de moeilijkste van allemaal. En dat is lastig in mijn job, vooral omdat ik vaak oudere mensen of minder valide personen vervoer. Praten en begrijpen is moeilijk.

De coaching heeft me veel bijgeleerd. Zo moesten we bijvoorbeeld oefenen wat we kunnen zeggen tegen een klant als we te laat op de afspraak zijn. Het was best intensief, een dag per week en dat twaalf weken lang, ik heb dan ook veel geleerd."

"Vandaag heb ik veel meer vertrouwen om een gesprek aan te knopen met een klant of om kleine problemen zelf op te lossen.”

Inzichten toegepast op de werkvloer

“Ook bij onze andere collega’s merk ik dat er meer durf is om te praten”, zegt Yasmine. “Ik heb trouwens zelf een mentoropleiding gevolgd via I-Diverso en een opleiding motiverend leidinggeven via Groep Intro. Daarin heb ik geleerd hoe ik nieuwe medewerkers goed kan onthalen en hoe ik ze kan motiveren. Aangezien ik toen net in deze functie was begonnen, was het zeer leerrijk.

Ik heb die inzichten meteen kunnen toepassen op de werkvloer. Zo hebben we een aantal collega’s die het wat moeilijker hebben met lezen en schrijven. Ik heb geleerd om een manier te zoeken om voor hen een traject op maat te maken, zodat ze niet het gevoel hebben dat ze uit de boot vallen.”

“Ik heb geleerd hoe ik nieuwe medewerkers goed kan onthalen en hoe ik ze kan motiveren.”

Droom

“Of ik nog een droom heb? Natuurlijk!’, glimlacht Karim. “In Syrië had ik een administratieve job die ik erg graag deed. Ik zou heel graag doorgroeien bij De Antwerpse Rolkar en bijvoorbeeld de dispatching doen of bij de administratie terechtkomen. Maar eerst moet ik mijn Nederlands nog verder oefenen! (lacht).” Ook Yasmine deelt haar droom: “Het zou heel mooi zijn mochten we kunnen blijven doen waar we mee bezig zijn: vervoer aanbieden aan onze klanten en onze medewerkers de mogelijkheid bieden om werkervaring op te doen.”

Laat je door stad Antwerpen begeleiden in je zoektocht naar talent. Ontdek hoe stad Antwerpen je kan ondersteunen.

Sectoren: 
Deel deze pagina: