“De Belgische rekruteringsmarkt ligt vol kansen”

26 is Kevin Clement, maar hij heeft bergen ervaring. Deze recruitment specialist is toe aan zijn … zevende job. Als CEO van rekruteringsbureau CG Hoxton nog wel, zijn eigen bedrijf. Waarom koos hij voor België? “De markt is hier nog niet zo verzadigd als in Londen.” En waarom een kantoor in de Quellinstraat? “De buurt van de De Keyserlei straalt standing uit. En in Brussel betaal je gemakkelijk het dubbele aan huur.”

In CG Hoxton staat de CG voor Clement Group. Waar komt de Hoxton vandaan?
“Dat is de wijk in Londen waar de meeste rekruteringsbureaus gevestigd zijn. Ik werkte er zelf ook een jaar, bij de Lawrence Harvey-groep. Zij zijn een Europese grootmacht in de IT-headhunting. Ik was er vooral verantwoordelijk voor de SAP-rekrutering in de Benelux. Na een full training sloot ik mijn eerste deal af na acht dagen. Ongezien. Ik zette het vorige record tien dagen scherper. Toch blijf je als buitenlander vaak ook een buitenstaander in Engeland. De markt is er bovendien verzadigd. In België is de rekruteringsmarkt veel jonger. Het was dus fijn nieuws toen ik zélf werd geheadhunt door een Belgisch bedrijf, Dixon & Company. Maar daar werkte ik niet lang. De verleiding was te groot om zelf een bureau te starten.”

Ondernemersgen

Zelf een rekruteringsbureau starten op je 25 … Daar moet je lef voor hebben.
“Misschien. Maar het leek heel logisch. Je moet weten dat ik uit een gezin van ondernemers kom. Mijn vader verhuisde van de Dominicaanse republiek naar België om hier verder te studeren en daarna op zeer jonge leeftijd zijn eerste bedrijf te starten.  Hij heeft als financieel consultant een hele reeks bedrijfjes opgericht. En mijn grootvader was actief op de beurs in de jaren ’80 en ’90. De gouden jaren, toen er nog volop interessante deals te sluiten waren. Ik ben dus opgevoed om te ondernemen.”

CG Hoxton bestaat nu één jaar, en ik zie hier al zes werknemers zitten.
“Zoals ik al zei: de Belgische rekruteringsmarkt schept mogelijkheden. Vorig jaar zat ik nog op mijn appartementje in Halle, met mijn GSM en mijn laptop. Meer heb je ook niet nodig. Mijn eerste deal sloot ik af na drie weken. Als je weet dat een deal ongeveer een vijfde van een jaarsalaris vertegenwoordigt, weet je dat het snel kan gaan. Na een paar maanden kon ik de opvolging niet meer alleen bolwerken, ook al werkte ik vijftien uur per dag. Ik leidde een eerste werkneemster op tot consultant,  die ondertussen de grootste portfolio beheert. We verhuisden naar de Quellinstraat, en ondertussen bleven we groeien. We namen een andere recruitster aan,  die nu het team van de sales leidt. Want we ontdekten dat er een enorm gat in de markt is op het gebied van mediabedrijven. Die zijn voortdurend op zoek naar sales-medewerkers. Tegelijkertijd blijven we ons vooral profileren als IT-recruiters.”

Internationaal team

Wat vooral opvalt, is dat je alleen met vrouwen werkt.
“Dat is geen toeval. Vrouwen zijn gewoon beter in contacten leggen. Relaties aangaan. Dat is een voordeel.”

Is het toeval dat je ook veel vrouwen met een allochtone achtergrond in dienst neemt?
“Euh,… Nu je het zegt. Meer dan de helft van de werkneemsters heeft geen Vlaamse naam. Dat is toch normaal? We leven tenslotte in Antwerpen. Ik kijk alleen maar naar de talenten van mijn kandidaten, niet naar hun afkomst. Ik kom trouwens zélf van de Dominicaanse republiek. Daar had ik ook mijn eerste job, als leider van een sales team. En daarna trok ik naar de Verenigde Staten, waar ik drie jobs deed in evenveel jaar tijd.”

Weg van de kerktoren

Drie jobs in één jaar?
“Dat moet ook als jongere, vind ik. Zo verzamel je hopen ervaring. Het is ook vooral in het eerste jaar dat je veel bijleert. Maar het is frappant dat je jobhopping als negatief ziet. De Vlaming houdt niet van verandering en blijft liever onder de kerktoren. Daar botsen we ook als rekruteerder soms op.”

Waarom koos je voor een kantoor in de Quellinstraat?
“Omdat we vaak jonge kandidaten hebben. Voor hen is het handig om tot bij ons met de trein te komen. Bovendien heeft de Quellinstraat heel wat standing. Wil je een vergelijkbare locatie in Brussel huren, bijvoorbeeld in de buurt van de Louisastraat? Dan betaal je gemakkelijk het dubbele.”

Sectoren: 
Deel deze pagina: