“Durven falen, zo leer je ondernemen.”

Copyright: Wim Hadermann

De coronacrisis was voor Nena een schok. Net als andere horeca-ondernemers zag zij haar inkomsten wegvallen. Samen met haar coach besliste ze haar zaak over een andere boeg te gooien. 

“Ik heb schilderkunst gestudeerd en heb als student altijd graag in de horeca gewerkt. In januari 2019 besliste ik mijn passies te combineren en opende ik Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue op de Koolkaai. Een kunstenaarsatelier en horecazaak in één. Een jaar en drie maanden werkte ik keihard en met resultaat: de zaak draaide. En dan brak de coronacrisis uit. Mijn omzet viel als een baksteen naar beneden. Een week ben ik er ziek van geweest en dan ben ik in actie geschoten. Ik zette een take-outsysteem op poten en focuste op kinderactiviteiten die nog konden doorgaan. Zo hield ik mijn hoofd boven water.”

“Maar dat was niet genoeg voor mij. Via een collega-zelfstandige kwam ik te weten dat de stad Antwerpen coachingsessies voor ondernemers aanbood. Samen met mijn coach Karl Magnus ging ik dieper in op mijn marketing, omdat ik wist dat ik daarin nog kon bijleren. Een concreet resultaat daarvan zijn de workshoppakketten die ik in de kerstvakantie aan huis leverde. Daarnaast was ik heel erg opgelucht toen ik mijn vergunning van de stad ontving om mijn terras uit te breiden. Na een geslaagde crowdfundingcampagne kon ik mooi meubilair en twee olijfbomen kopen. Ik ben meer dan ooit klaar voor de heropening van de horeca.” 

“Mijn advies voor andere ondernemers? Zoek een klankbord om te brainstormen en je ideeën af te stemmen." 

"En speel dan kort op de bal. Twijfel niet te lang, maar schiet in actie. Durven falen, zo leer je ondernemen.” 

Ondernemers staan er niet alleen voor in Antwerpen. Wil je ook genieten van steun van de stad?

Ontdek hier het pakket van steunmaatregelen. 
 

Sectoren: 
Deel deze pagina: