“Eerlijkheid werd met de paplepel meegegeven”

Na meer dan 110 jaar is Juwelier Slaets een leidinggevend juweliershuis in België. Met een eigen horlogeatelier en meer dan veertig vooraanstaande horloge- en juwelenmerken ademt het huis kwaliteit en eerlijkheid uit. De familie Slaets en hun twintig medewerkers gaan elke dag voor de beste service. Aan het woord is Maarten Slaets.

Op zoek naar wat de Antwerp’s Most Brilliant-juweliers drijft en inspireert, legden we hen de Proust-vragenlijst voor. Met vijf van hun antwoorden laten ze u binnenkijken in hun zaak én hun gedachtewereld.

Wat betekent voor u volmaakt geluk?
“Innerlijke rust vinden, het gevoel bereiken dat niets meer op me ligt te wachten. Op zo’n moment zijn er geen to do’s meer. Jammer genoeg komt dat gevoel zelden voor. Toch streef ik er naar om het te bereiken.”

Op welke eigenschap van uzelf bent u het meeste trots?
“Oprechtheid en eerlijkheid zijn eigenschappen waaraan ik heel veel waarde hecht. Die waarden zijn me met de paplepel meegegeven. Ze sijpelen door in de manier waarop wij werken. Mijn grootvader en vader toonden me de weg.”

Welke eigenschap bewondert u het meest in anderen?
“Ik kijk op naar mensen die altijd positief in het leven staan. Er is heel wat negativiteit in de wereld. Daar tegenop kunnen, dat vergt wel wat van een mens. Daarom bewonder ik mensen die daarin slagen.”

Welk talent zou u graag hebben?
“Soms zou ik graag wat zelfzekerder willen zijn. Mij zal je niet horen zeggen dat wij de beste juwelenzaak hebben. Af en toe vanuit de achtergrond treden, dat zou me wel helpen. Ook die eigenschap is iets dat onze familie typeert. We zijn geen tafelspringers die claimen de beste juweliers van de stad te zijn.”

Wat is uw grootste verwezenlijking?
“Ik vind het nog te vroeg om op die vraag te antwoorden, ik ben er nog maar dertig. Ik vind mezelf nog te jong om al over een grootste verwezenlijking te kunnen spreken. In ons familiebedrijf behoor ik tot de jongste generatie. Mijn moment om iets groots te verwezenlijken, komt nog.”

 

Lees meer over Antwerp's Most Brilliant

Deel deze pagina: