“Lynxcare geeft artsen snel en accuraat een totaalbeeld van een patiënt en zijn dossier”

Artsen besteden dagelijks uren aan administratie van gezondheidsdata en toch is slechts 10% van alle data toegankelijk. Start-up Lynxcare ontwikkelde software die medische gegevens efficiënt registreert en ter beschikking stelt van patiënten en artsen. Het doel van de nieuwe technologie is tijdswinst voor de artsen, maar vooral kwaliteitsvolle medische zorg voor patiënten met een complex dossier.

Uitgangspunt

Arts Dries Hens en apotheker Georges De Feu begonnen hun zoektocht vanuit de praktijkervaring waar ze dagelijks geconfronteerd worden met de slechte doorstroming van patiëntengegevens. Lynxcare moet de administratieve druk verminderen en ombuigen in resultaatgericht informatiebeheer. Minder administratieve uren betekent betere zorgverlening aan de patiënt. 

Innovatie

Lynxcare streeft naar een overzicht in ongestructureerde medische data. Daarvoor ontwikkelde het een semi-automatische software die alle medische informatie correct registreert – onafhankelijk van het gebruikte ICT-systeem of de gebruikte taal – en ter beschikking stelt van artsen of patiënten die er via een paswoord toegang tot krijgen. 

Powered by BlueHealth

Dries Hens: “Via iMinds kwamen we terecht bij BlueHealth. Voor ons is BlueHealth een voedingsbodem om ons project aan directe feedback te toetsen. Dankzij de partners AGFA en UZA kunnen wij aan de slag met medische data in een ziekenhuisomgeving. Voor ons is die knowhow de perfecte rode loper richting zeer concrete praktijkcases.”

Toekomst

Lynxcare startte begin 2016 een proefproject in één ziekenhuis. Tegen midden 2016 wil de start-up meerdere concrete cases opgestart hebben. 
 
Lynxcare is het eerste bedrijf binnen de Blue Health Antwerp incubator. Het partnerschap BlueHealth Antwerp brengt kennisinstellingen, grote privé-bedrijven, zorgverstrekkers en overheid samen om jonge ondernemers met innovatieve e-health-ideeën ondersteuning te bieden tijdens de startfase (van business plan naar eerste klanten). De partners voorzien de nodige middelen, expertise én netwerk om in doorgroeiende startups te participeren.
 
Lees meer over Blue Health Antwerp

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: