“Meer werkgelegenheid en voor de klant een oplossing op maat”

Een medewerker van AROP aan de nieuwe productielijn.

Bij maatwerkbedrijf AROP is een nieuwe productielijn opgestart voor klant Rizla – vooral bekend om het vloeipapier voor sigaretten. Aan deze nieuwe productielijn zijn 6 à 8 medewerkers tewerkgesteld. De nieuwe opstelling op de werkvloer kwam er dankzij financiële steun van stad Antwerpen.

 

Als maatwerkbedrijf biedt AROP vzw arbeidskansen voor mensen met beperkingen en kansengroepen. Het bedrijf profileert zich als innovatieve en technologische partner van de lokale industrie. AROP werkt al verscheidene jaren voor Rizla, ’s werelds grootste producent van vloeipapier voor sigaretten (‘vloeitjes’). In opdracht van deze klant maakt en verpakt AROP producten voor specifieke markten. Hierdoor kan Rizla zich op zijn kernactiviteiten concentreren.

Nieuwe productielijn

Sinds enkele dagen is er een nieuwe productielijn opgestart bij AROP. Voor Rizla maakt AROP nu ook papieren filtertips ter versteviging van sigaretten. Dankzij financiële steun van de stad kon AROP tijd en middelen investeren om deze nieuwe productielijn eerst te onderzoeken, daarna te ontwikkelen en ten slotte op te starten. Daarbovenop investeerde AROP eigen middelen in onder meer nieuwe machines, een 3D-printer en zette het bedrijf fel in op innovatie.

Twee vliegen in één klap

De productie van de filtertips werd opgesplitst in deelprocessen en er werd technologie voorzien om de complexe werktaken te ondersteunen, op maat van de capaciteiten van de werknemers van AROP.

Olivier Janssens, directeur van maatwerkbedrijf AROP: “Door deze nieuwe productielijn met stedelijke steun te ontwikkelen, slaan we twee vliegen in één klap. We bieden een oplossing op maat van onze klant en we creëren werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Dankzij deze innovatie kunnen we ook onze medewerkers jobs op maat aanbieden. En daar reageren ze enthousiast op.”

Volwaardige partner van bedrijven

Het toelagereglement ‘Nieuwe werkvloeren voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ kadert in de stedelijke ambitie om sociaal ondernemerschap te versterken.

Olivier Janssens: “Jobcreatie combineren met innovatie, dat is volgens mij de toekomst van sociaal ondernemerschap. Dankzij deze innovatieve productielijn kunnen onze medewerkers zich ontwikkelen en zijn we niet langer een soort interimkantoor voor eentonige jobs. Als Rizla nieuwe plannen heeft, nodigen ze ons uit om daarover te praten en na te denken. Ze beschouwen ons als een volwaardige partner én als een alternatief voor productie in lageloonlanden. Op dat succes ben ik heel fier en ik ben de stad dan ook heel dankbaar voor de steun.”

Doe mee met jouw bedrijf

Elk Antwerps bedrijf kan steun krijgen voor een innovatief project dat werkgelegenheid creëert voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Projecten moeten uiterlijk tegen eind juni 2023 uitgevoerd zijn. 

Doe mee en maak werk via innovatie.

Deel deze pagina: