“Met een goed idee maakt het toch niet uit of je zestien of dertig bent?”

foto: Abel Kleinblatt

Glenn Keller is zeventien, start op 1 september aan zijn laatste jaar Wiskunde-Wetenschappen en leidt een goedgevuld dubbelleven: scholier overdag en ondernemer in de late uurtjes. Samen met zijn compaan Jeffrey Scheltens runt Glenn Mr. Tailor, een webshop met houten – zelf ontworpen - zonnebrillen.

Zonnebrillen in de kerstvakantie

Glenn: “Ik begon apps te maken toen ik dertien was. Ik deed echt alles zelf: de code, het programmeren en het design. Tegenwoordig werk ik samen met een ontwerpteam, want dat gaat toch efficiënter. Maar als ervaring is het zeker nuttig geweest. Met de opbrengsten van mijn apps kon ik aan een groter project beginnen.
 
Met zijn tweeën hadden Jeffrey en ik alle kennis in huis om een webshop uit de grond te stampen. De aanleiding? Heel simpel: ik had prachtige houten zonnebrillen gezien in een winkel, maar vond ze veel te duur. Ik vroeg me af die niet goedkoper konden verkocht worden en zo ging de bal aan het rollen.
 
We bouwden samen een website en gingen op zoek naar fabrikanten die brillen naar ons eigen ontwerp konden leveren. In december 2014 ging ‘Mr. Tailor’ online. Een vreemd moment om zonnebrillen op de markt te brengen, maar tijdens de kerstvakantie hadden wij als scholieren tijd.”

Onbetaalbare ervaring

 “Ondernemen is hard werken, maar Mr. Tailor heeft succes. Op de drukste momenten verwerken we tot veertig bestellingen per week. We wisten allebei heel goed dat het mis kon gaan, maar we hebben er zeer veel tijd in gestoken en dus onbetaalbare ervaring opgedaan. Wat ik hieruit heb bijgeleerd over samenwerking met leveranciers, stockbeheer en vooral marketing, is onbetaalbaar. Dat gaat me zeker nog van pas komen.”

Toekomstplannen

“We bolwerken de bestellingen, de verzendingen en de marketing voor Mr. Tailor op dit moment met een team van vier. Dat zijn Jeffrey en ik, onze fotograaf Abel Kleinblatt en Paul Schellekens, die de publiciteit voor zijn rekening neemt. Allemaal leeftijdsgenoten, mensen die ik al kende en vertrouwde. Abel bijvoorbeeld is ook zeventien en heeft echt talent. Ik wist dat hij coole filmpjes maakte van skaters. Toen ik hem vroeg of hij de fotografie voor Mr. Tailor wilde doen, was hij meteen enthousiast. Hij is er ondertussen bijna elke dag mee bezig.
 
Het is geen bewuste bedoeling, maar ik vind wel dat we met Mr. Tailor tonen dat jongeren veel in hun mars hebben. Als je een goed idee hebt, maakt het toch niet uit of je zestien of dertig bent?”

Huiswerk en ondernemen

“Vanaf september begint de school weer. Dan wordt het voor mij weer een hele evenwichtsoefening. Vorig jaar was mijn ritme al pittig: overdag naar school, ’s avonds huiswerk maken en daarna nog aan Mr. Tailor en mijn apps werken. En alsof dat nog niet genoeg was, heb ik ook nog meegewerkt aan de oprichting van een Facebook-groep voor jonge ondernemers, Tomorrow Belgium. Mijn slaap heeft er vaak voor moeten wijken. Nu heb ik nog een paar nieuwe projecten in de steigers staan, dus het belooft opnieuw een druk jaar te worden. En daarna naar de universiteit. Het wordt de komende tijd niet kalmer!”
 

Thema's: 
Deel deze pagina: