“Mijn zaak blijven uitbouwen, dat is een grote bron van geluk”

In een prachtig historisch pand in de schaduw van de kathedraal vindt u Colman, de succesvolle zaak van diamantkenner Stella Wolf. Kort geleden opende ze nog een winkel in Knokke en binnenkort komt er ook in Brussel een boetiek bij. Waar u ook komt, bij Colman vindt u een verscheidenheid aan stijlen en een eigen lijn met zorgzaam geselecteerde ontwerpen.

Op zoek naar wat de Antwerp’s Most Brilliant-juweliers drijft en inspireert, legden we hen de Proust-vragenlijst voor. Met vijf van hun antwoorden laten ze u binnenkijken in hun zaak én hun gedachtewereld.

Wat betekent voor u volmaakt geluk?
“Een gelukkig, gezond gezin en een goed draaiende zaak. Voor het tweede heb je het eerste natuurlijk nodig. Maar ik haal enorm veel voldoening uit mijn werk. Ik ben bij Colman begonnen als verantwoordelijke van de zaak en sinds 2009 ben ik eigenaar samen met mijn man. Dat ik mijn onderneming kan blijven uitbouwen, is een grote bron van geluk voor mij.”

Op welke eigenschap van uzelf bent u het meeste trots?
“Ik geef nooit op en voer mijn plannen altijd uit. Dat moet ook: ik werk hard en het kan behoorlijk druk worden. Dan moet je plannen, vandaag dit, morgen dat enzovoort. Wanneer ik een plan maak, wijk ik er niet van af.”

Welke eigenschap bewondert u het meest in anderen?
“Bedaardheid. Voor mij moet alles vooruitgaan, maar mijn man is daar helemaal anders in. Hij neemt alles zoals het komt en laat zich nooit opjagen. Een bijzonder talent, als je het mij vraagt.”

Wie vindt u een held in uw eigen omgeving?
“Dat is mijn man. Hij is mijn partner in alle opzichten.”

Wat is uw motto?
“Wees goed voor anderen. Ik zie het goede in iedereen en ik wil iedereen helpen. Klanten moeten zich hier welkom voelen en ik wil ook dat mijn personeel graag komt werken. Een voorbeeld? Ik wil dat klanten voelen dat we voor hen klaarstaan, maar ook dat ze vrij zijn in onze winkels. Ik vind het vreselijk als verkopers zich opdringen. Klanten moeten kunnen buitenstappen zonder iets te kopen. Vaak komen ze dan toch terug voor een juweel dat hen geïnspireerd heeft. En daar draait het uiteindelijk om: je moet je mooi voelen met een juweel en zeker zijn dat het bij je past.”

 

Lees meer over Antwerp's Most Brilliant

Deel deze pagina: