“Niet te missen op Us By Night” by Supercollect

Us By Night komt snel dichterbij. Nog één blad van de kalender afscheuren en het is zover. Even polsen bij Supercollect wat zij zeker niet willen missen, deze 3 dagen.

We stellen deze vragen niet zomaar aan Supercollect, want de roots van deze onderneming liggen in de coulissen van Us By Night. Het is daar dat Bart Warnier (@wham_office) en Stoffel Van den Bergh (@superdruk) de handen in elkaar sloegen. Beiden al van bij de start verbonden aan het festival, besloten vorig jaar samen te werken. Bart zelf is fervent ‘collectioneur’ en organisator van allerhande streetart & kunstprojecten, Stoffel is grafisch vormgever en runt met Superdruk een eigen grafisch drukatelier.

De combinatie van hun expertise bleek een mooi fundament om op verder te bouwen en elkaars passies te versterken. Met Supercollect nodigen ze artiesten en vormgevers uit in het atelier, om samen aan de slag te gaan en prints in limited edition te produceren. Zo hebben ze prints uitgebracht met Antwerpse creatives als Stephanie Specht, Tom Tosseyn, Ines Cox, Tom Hautekiet, Pieter Boels, Paul Boudens, Mellon en VrintsKolsteren (die recent ook de huisstijl van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. hebben opgefrist).

Supercollect staat in voor de productie van de merchandise van het festival. Tijdens Us By Night baat Supercollect ook de shop uit en cureert het werk dat er verkocht zal worden.

Benieuwd waar Supercollect de shop even voor sluit?

  • Tyrsa: Franse typo wonderboy die niet op één stijl vast te pinnen is. Zowel handlettering, digitaal en tactiel. Hij gaat heel ‘toegepast’ te werk en weet altijd de juiste tone of voice neer te zetten. Heeft bijgevolg al samengewerkt met heel wat grote namen. Très sympa.
  • Studio Dumbar: Grafisch bureau initieel opgericht door Gert Dumbar. Gekend als voortrekker van het ‘dutch design’, en sterk in huisstijl, zowel commercieel als cultureel. Nu onder het creatief oog van Liza Enebeis. Enkele jaren geleden opgenomen in een grotere groep, waardoor ook een ietwat nieuwe wind waait door het bureau. Benieuwd hoe ze zich tegenwoordig presenteren.
  • Grilli Type: Type. Good Type. Say no more.
  • Serial Cut: Ik volg hen reeds ettelijke jaren. Hun werk is de voorbije jaren technisch geëvolueerd, maar het werk blijft heel ‘bold’ en ‘in your face’. Ze brengen nu na 20 jaar een nieuw boek en film uit, en tonen deze voor het eerst op UBN.
  • Fisk Gallery: A space. A platform. Beetje een voorbeeld van hoe we Supercollect kunnen doen evolueren?
  • Sucuk & Bratwurst: Benieuwd hoe ‘hyper’ hun lezing gaat zijn.
  • Verder ook: Peterson / The Rodina / Anthony Harrison / Ezra Miller / Yarza Twins

*ERROR* *SYSTEM OVERLOAD*

Nog geen ticket? https://www.eventbrite.be/e/us-by-night-4-design-creativity-festival-tickets-52974370769
Thema's: 
Deel deze pagina: