“Night Shift is gedroomde kans om naar buiten te komen”

Zaterdag 21 maart ontmoetten jonge starters en gevestigde waarden elkaar in de Waagnatie tijdens Night Shift. Het netwerkevent introduceert een nieuwe manier om professionele contacten te leggen. Night Shift is een frisse cocktail van lekker eten, fijne muziek en interessant gezelschap.

 
Gilles Mattelin van Intuo en Pieter Bostoen van Angular veroverden een plekje in de Startup Corner van de stad Antwerpen.

“Ideaal moment om mensen aan te spreken”

Intuo is een gloednieuwe online tool die bedrijven in staat stelt om werknemers, partners en klanten op efficiënte en aangename wijze bij te scholen en up-to-date te houden over de ontwikkelingen in hun industrie. Gilles Mattelin, mede-oprichter van Intuo: “We maken het verschil door onze extra features. Wat ons leerplatform anders maakt, is dat de bedrijven via de tool ook de kennis van hun werknemers in kaart kunnen brengen en hun doelgroepen op een aangepaste manier kunnen benaderen.” 
Intuo zit nu in de Growth-fase van Idealabs. Dat houdt in dat het oorspronkelijke concept gaat uitgroeien tot een onderneming die de wereld aankan. “Idealabs helpt ons op weg met een budget van 50.000 euro en voorziet intensieve begeleiding,” zegt Gilles.  “Dat we ook het enorme netwerk van Telenet mogen aanspreken, is natuurlijk een ongelooflijke kans.” Met de feedback van al die connecties zullen de jonge ondernemers hun product doorlopend testen en verbeteren.
Het team groeit gestaag en bestaat ondertussen uit een tiental personen. Dat brengt kosten met zich mee. De grootste uitdaging is dus om investeerders te vinden. In dit stadium van het groeiproces is een netwerk-event als Night Shift de gedroomde kans voor een startup om naar buiten te komen met nieuwe ideeën. De mix van netwerken en feesten maakt het een ideaal moment om mensen aan te spreken. De drempel is gewoon veel lager als je elkaar na middernacht tegenkomt op de dansvloer.

“Contact met andere creatievelingen”

3D-printing is de techniek van de toekomst. Pieter Bostoen ziet het nog meer als een manier om de schoonheid van geometrische patronen te tonen. Met zijn start-up Angular brengt hij die patronen tot leven in de vorm van juwelen voor mannen en vrouwen.
Pieter: “Angular is maar één van mijn projecten. Behalve met juwelenontwerp hou ik me ook bezig met grafisch, interieur- en productdesign. In Antwerpen kom je onder andere werk van mij tegen aan de muur bij zomerbar Josephine’s in Berchem. Het is leuk om te merken dat mensen zo’n ‘mural’ zien en me zelf contacteren om over een samenwerking te praten. Zo breidt mijn netwerk zich uit en kom ik steeds meer in contact met andere creatievelingen. Ik zie hier eindeloos veel kansen en uitdagingen. 
 
Informele events zoals Night Shift zijn uitgelezen plekken om andere creatieve types te ontmoeten. Daar ontstaan vruchtbare ideeën. We zijn nu met een paar enthousiastelingen aan het nadenken over een pop-upatelier. In de Startup Corner van Night Shift heb ik ook contact kunnen leggen met de mensen van Creatieve Economie. Je weet nooit wanneer die contacten nog eens van pas komen.
Contacten. Dat is waar het voor Angular op dit moment om draait. Kansen creëren om ons verhaal te doen. Via Startit KBC krijgen we niet alleen de middelen en de kantoorruimte, maar ook de connecties om onze onderneming uit te bouwen. Die persoonlijke begeleiding en ondersteuning is enorm waardevol.”

Thema's: 
Deel deze pagina: